Tirsdag, 25. januar 2022 — af Laura Dalgård Hansen

Fylder børnene for lidt i Årgang 20? Det mener forældrene

Lisbeth og Christian samt Nikolaj og Maria 
Lisbeth og Christian samt Nikolaj og Maria
Foto: Hanne Juul og Martin Høien
Nogle seere mener, at børnene fylder for lidt i "Årgang 20". Nu fortæller nogle af forældrene, hvad de mener.

”Årgang 0” var en kæmpe succes, og der er mange danskere, som i årevis har fulgt Rachel, Stephanie, Emma, Christian og deres familier.

Dokumentarserien sluttede, da børnene fyldte 18, og så besluttede TV 2 at begynde forfra med fire helt nye familier i det, der blev til ”Årgang 20”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

For lidt fokus på børnene?

Her i januar har man kunnet følge den anden sæson af dokumentarserien om Ayasofia, Asmus, Louie og Solvej, og mange er glade for programmet.

Men på sociale medier er der også flere, som har givet udtryk for, at de mener, at børnene fylder for lidt i programmet.

Får større rolle med tiden

BILLED-BLADET har derfor spurgt nogle af forældrene, hvad de mener om børnenes rolle i programmet.

- Jeg kan godt forstå, at folk udefra undrer sig lidt over det. Men børnene kan ikke sidde og snakke til kameraet, og jo ældre de bliver, jo bedre lærer man dem at kende. Jeg kan godt følge, at de ikke er så meget med i år, selv om de er blevet filmet meget, men det er ikke os, der har klippet det sammen. Der er også sket mange andre store ting i denne sæson med to bryllupper og diagnoser, og fire afsnit er ikke meget til at fortælle det hele, mener Lisbeth Vernsted-Fabricius, som er mor til Ayasofia.

Både hun og manden Christian så da også gerne, at der blev lavet flere afsnit i hver sæson, så man kunne få endnu flere ting med.

Vigtigt at få baggrunden med

Hos Maria og Nikolaj i Mørke har de også lagt mærke til holdningen om, at børnene ikke fylder nok i programmet.

- Når man ser på ”Årgang 0”, startede man også programmerne med, at der var nogle forældre, der skulle have nogle børn, som i begyndelsen var meget små og svære at inddrage. For at få indtryk af familien synes jeg, man er nødt til at have hele baggrunden med, fortæller Nikolaj Skødt Bek, der er far til Solvej.

- Jo ældre de bliver, og jo større en stemme de får, des mere fylder de i programmet. Det er begrænset, hvor meget børnene kan fortælle nu, så vi fortæller deres historie ved at fortælle, hvordan vores familie hænger sammen, supplerer Maria Skødt Bek.

Det sidste afsnit af ”Årgang 20” i denne omgang bliver sendt på TV 2 tirsdag aften.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden