30. nov. 2021
Af Marie Krakau

Gemt væk i 26 år: Her kan du se det hemmelige Pyrus-afsnit

Pyrus, Kandis og Gyldengrød.
Pyrus, Kandis og Gyldengrød.
Foto: TV 2
Endelig kan det hemmelige afsnit 0 af "Alletiders nisse" ses.

Længe har fans af julekalenderne om Pyrus, Gyldengrød, Betramsen og alle de andre i Rigsarkivet haft et stort ønske til TV 2: send afsnit 0 af "Alletiders nisse".

Denne episode blev oprindeligt sendt for 26 år siden d. 30. november 1995 og fungerede som et optaksafsnit til julekalender nr. to om Pyrus.

Der var sket så mange ting mellem første julekalender, "Alletiders jul", der var blevet sendt året før, og den nye julekalender, at TV 2 og holdet bag valgte at give et resume samt få alle de nye ting sat i på plads med det samme i et afsnit, der skulles sendes før den rigtige julekalender.

Hvorfor skiftede Gyldengrød navn?

Den mest markante ændring, der skulle adresseres i afsnittet, var Gyldengrøds navneskift. I "Alletiders jul" hed Gyldengrød, der spilles af Paul Hüttel, nemlig Guttenborg. Grundet rettigheder måtte forfatterne skifte arkivnissen navn, og dette var naturligvis nødvendigt at få forklaret seerne.

Hvorfor Gyldengrød har måtte skiftes navn afslører vi ikke her. Det skal du selv have lov til at se i afsnittet med titlen "Husker du".

Også Freja, der var en central figur i første julekalender, bliver omtalt i afsnittet, hvor hendes fravær ligeledes forklares.

Hemmligt afsnit

Hvorfor afsnittet aldrig blev vist i forbindelse med senere genudsendelser af "Alletiders nisse" vides ikke, men fans har længe drømt om, at afsnit 0 igen ville blive sendt.

Og nu har TV 2 lyttet og opfylder ønsket.

Tirsdag d. 30. november kl 16:15 blev afsnit 0 sendt på TV 2.

Var du ikke så heldig at fange afsnitet på flow tv, så frygt ej. Afsnittet kan nemlig streames på TV 2 Play.

"Alletiders nisse" bliver sendt på TV 2 hver dag kl. 16:15

Læs mere om: