26. jun. 2021
Af John Lautrup

Sidste jul med Pyrus: Derfor orker Jan Linnebjerg ikke mere

Jan Linnebjerg
Jan Linnebjerg
Foto: Martin Høien
Jan Linnebjerg siger i år endegyldigt farvel til Pyrus, og han pensionerer også mere eller mindre sig selv som skuespiller.

Jan Linnebjerg, 61 år, har sagt det før, men nu er den god nok. Pyrus går på pension. Endegyldigt. Drillenissen har haft sin allersidste optræden, når julemånedens engagementer er overståede.

Det fortæller Jan Linnebjerg, mens han i sommervarmen er godt i gang med optagelserne til Anders Blichfeldts store juleshow "Anders Blichfeldt Christmas Magic 2021". Her optræder Pyrus på en HD-storskærm, der bliver en hovedingrediens i showet, når Anders Blichfeldt den 18. november indleder sin juleturné rundt på landets scener.

Jan Linnebjerg
Anders Blichfeldt er godt træt af at blive drillet af Pyrus i sit nye juleshow.
Foto: Hanne Juul

- Denne gang mener jeg det. Det er sidste sæson med Pyrus. Dragten kan heller ikke klare mere. Men jeg håber, at min booker sørger for nogle job i december, så vi kan få sendt ham ordentligt afsted, siger Jan Linnebjerg.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, har Pyrus jo været en stor del af mit liv. På godt og ondt. Det har ikke altid været skidesjovt. Det har haft nogle konsekvenser i form af udelukkelse fra nogle jobs. Det er der ingen tvivl om. Men når jeg kigger tilbage, så .., hvis jeg skulle vælge igen, så tror jeg, jeg tog ham igen. Men gode ting skal også have en ende. Han har været en dejlig dreng at være sammen med, men.., tilføjer Jan Linnebjerg forsonende.

Han sender også mere eller mindre sig selv på pension som skuespiller. Kun en virkelig god rolle kan lokke ham tilbage til scenen.

- Jeg gider sgu ikke mere. Jeg har en rigtig god historie, som jeg skal have skrevet ned, og som jeg gerne så blive til noget tv. Nu må vi se. Men jeg er vel for fanden i en alder, hvor jeg godt kan tillade mig at drosle lidt ned. Så skal jeg lave noget andet. Jeg driver stadig min golfbane i Ølstykke, og jeg skal ud og holde mine foredrag. Men jeg har ikke længere behov for at skulle afsted ind på et teater hver aften.

- Min kone, Karen, spørger også, om det ikke snart er på tide, at vi bruger noget mere tid sammen, Jan Linnebjerg? Jo, det vil jeg faktisk gerne. Og jeg har også et hus, der skal sættes lidt i stand, siger han.

Læs mere om: