5. aug. 2020
Af Stine Ramlyng

God nyhed for Årgang 0-mor: Jeg er så glad

Christina Siguenza.
Christina Siguenza.
Foto: Lars H. Laursen
Christina Siguenza fra "Årgang 0" er ekstra glad for tiden. Hendes forældre er nemlig flyttet hjem til Danmark efter 16 år i udlandet.

- Mine forældre har fået bolig i Korsør, hvor jeg er vokset op. Så nu er de officiel flyttet tilbage til DK. Processen er igang, og hvor er jeg glad for, at de nu er tættere på. Specielt med Covid-19 der spøger, jubler "Årgang 0"-mor Christina Siguenza.

Christina Siguenzas forældre, Merly og John, flyttede til Filippinerne i 2004, og skulle have været i Danmark allerede tilbage i marts. Men parret havde svært ved at komme hjem, blandt andet fordi de ikke kunne komme til lufthavnen i hovedstaden Manila. På trods af flere aflyste flyafgange lykkedes det endelig parret at komme hjem til Danmark i starten af juli. Og nu er de altså kommet for at blive, skriver "Årgang 0"-moren.

Skal nyde pensionisttilværelsen i Danmark

- Pensionisttilværelsen for dem er, at opholde sig primært i DK om sommeren og delvist på Fillippinerne om vinteren. De bliver også ældre og af sundhedsmæssige og forsikringsmæssige årsager, så flytter de tilbage til DK. Så kan jeg også hive min far lidt i ørene så han kan få tabt sig.

- Men det betyder, at man ikke skal nøjes med, at se dem kun 1 gang årligt en måneds tid. Men nu kan man besøge dem tættere på en 13.000 km væk og i de fleste måneder af året, jubler den glade datter.

Det har været hårdt uden dem

Det har ikke altid været lige nemt at undvære sine forældre. Med fem børn har Christina Siguenza, der blev mor til Stephanie allerede som 17-årig, haft nok at se ti,l og hun lægger da heller ikke skjul på, at det har været hårdt.

- Ungerne har måtte undvære deres mormor og morfar, og jeg mine forældre med misundelse på alle dem, der havde deres forældre tæt på og f.eks fik hjælp til børnene i hverdagen af deres forældre. Ungerne har også manglet deres mormor og morfar, og hvad det betyder. Udover det, har jeg stået uden hjælpen da de var små og nøj det har været hårdt til tider.

- Så I disse dage hjælper jeg dem med, at købe møbler og indrette deres nye bolig i korsør, slutter Christina Siguenza sit opslag på Instagram, som BILLED-BLADET har fået lov at citere fra.

Gå på opdagelse i galleriet med de herlige "Årgang 0"-billeder herunder:

GALLERI: Årgang 0 (Foto: ALLER MEDIA)

Læs mere om: