Søndag, 11. december 2022 - af Helle Skram de Fries og Christinna Braun

Her kan krigskorrespondenten slappe af: Se billederne fra Steffen Jensens hyggelige hus på Langeland

Steffen Jensen bor med hustruen Luli på Langeland.

Siden 1988 har Steffen Jensen været Mellemøsten-korrespondent på TV 2.

Reportager fra 25-30 krige har givet den 66-årige Mellemøsten-korrespondent Steffen Jensen posttraumatisk stress. Men han øver sig på at hele de mentale ar med et roligt familieliv i Tranekær på Langeland.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her bor han i et langt, lavloftet bindingsværkshus med hustruen Leah, han konsekvent kalder Luli.

Det er her, i huset i Tranekær, Steffen Jensen vil trække sig tilbage, når tid er.

Se billederne fra Steffen Jensen og Lulis hyggelige hus i galleriet over artiklen. 

Han har masser af gøremål. Han holder foredrag, skriver bøger og er meget optaget af fotografering – og laver også udstillinger med sine billeder.

 

– I 2004 ringede banken og sagde, at min studiegæld var betalt ud, og om jeg ikke ville investere nogle penge? Så købte vi huset her og brugte det som sommerhus, indtil vi i 2017 flyttede ind permanent efter at have været væk fra Danmark i 30 år, fortalte Steffen Jensen for en måneds tid siden i et interview med BILLED-BLADET.

Plaget af PTSD

Steffen Jensen trives på fredelige Langeland, men den posttraumatiske stress plager.
– Lige når jeg er ved at falde i søvn, vågner jeg med et spjæt og ser billeder af børn, der er invaliderede af krigen. Det er frygteligt. Så kan jeg ikke falde i søvn og sidder tit oppe til klokken fem-seks om morgenen.

Steffen er aldrig selv blevet fysisk ramt, men psykisk plager det ham, at der er så meget, han har forpasset med sine egne børn.
– Min og min psykologs telefonsvarere har lange samtaler, siger han og smiler, men han erkender også, at der skal gøres noget både ved det mentale og fysiske helbred.
Luli, der er pilates og fitnessinstruktør skubber også i den sunde retning. Ikke mindst efter Steffen Jensen i 2020 blev ramt af en blodprop og nu er på blodfortyndede og kolesterolsænkende medicin

Se billederne fra Steffen Jensen og Lulis hyggelige hus i galleriet over artiklen. 

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden