23. mar. 2019
Af John Lautrup

Højlunds Forsamlingshus vender tilbage: Her er den nye vært

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/hoejlund.jpg
Fotomontage: Aller Media
Gertrud Højlund går i sin fars fodspor i den kommende valgkamp. Hun skal på TV 2 styre en genoplivning af "Højlands Forsamlingshus", som hendes far, Niels Højlund, i sin tid gjorde til en seermagnet.

Gertrud Højlund skal udfylde nogle store sko i den kommende valgkamp. Nemlig sin fars. TV 2 genopliver "Højlunds Forsamlingshus" som en del af den kommende valgkampsdækning.

TV-hit føres videre af datteren

Debatprogrammet var et af TV 2s store seerhit i stationens første seks leveår fra 1988 til 1994 med den afdøde forfatter og højskoleforstander, Niels Højlund, i spidsen. Og nu skal hans datter, Gertrud Højlund, nyhedsoplæser på TV 2 News, altså føre stafetten videre.

Har stor følelsesmæssig betydning

- Det er en stor ære, når TV 2 News mener, at jeg kan bare en lille smule af det, min far kunne. Selvfølgelig har dette program personlig og følelsesmæssig betydning for mig, men det betyder endnu mere, at jeg kan fortsætte programmets og min fars ambitioner om at samle danskerne om fælles samtaler og demokratisk debat, siger Gertrud Højlund.

Det nye "Højlunds Forsamlingshus" bliver kun sendt i perioden fra, at statsminister Lars Løkke Rasmussen udskriver folketingsvalg til kort efter valget.

Niels Højlund døde 82 år gammel i 2014.

https://imgix.billedbladet.dk/niels.jpg
Niels Højlund og datteren Gertrud Højlund i 2008
Foto: Claus Poulsen

Læs mere om: