27. okt. 2017
Af af Helle Skram de Friis

I aften danser cancerramte Henriette i Vild med dans: Sygdommen næsten væk

Henriette Løve
Henriette Løve
Affotograferet fra TV 2
43-årige Henriette Løve, der er mor til fire drenge, fik kort efter fødslen af nummer fire konstateret brystcancer.

Henriette Løve, der i 24 år har været sammen med sin mand Tony, fik i 2015 – efter at have født sin tredje søn, Oscar - konstateret brystcancer, der havde bredt sig, og hun fik at vide, det var uhelbredeligt. Kræften havde spredt sig til blandt andet lymferne, lunge og lever.

- Det første, jeg tænkte på, var mine børn. De skulle ikke miste deres mor, siger Henriette, der i aftenens store " Vild med dans knækker cancer" danser med den professionelle Steen Lund, der selv tidligere har deltaget i "Vild med dans".

Lægerne havde fundet et område med kræft i hendes venstre bryst. Måske var det derfor, Oscar ikke havde ville have mælk fra hendes bryst.

- Jeg fik at vide, at jeg var uhelbredeligt syg. Vi prøvede ikke at tænke så meget på, hvad det betød, fortæller Henriette til tv2.dk. Lykkeligvis viste det sig, at det alligevel ikke var umuligt at få bugt med den frygtede sygdom.

Behandlingen bedre end forventet

Behandlingen er gået langt bedre end forventet, og i dag har Henriette kun lidt cancer tilbage.

tv2.dk. skriver, at Henriette for halvanden måned siden fik at vide, at der ikke var mere kræft i de indre organer, ryggen, leveren, lungen eller lymferne. Men hun venter stadig på en mere grundig scanning i december. Her skal de se, om der stadig er noget i brystet, som hun efterfølgende skal have behandlet.

- Jeg tør ikke tro på det endnu. Folk omkring mig er så glade og siger tillykke, men jeg er mere tilbageholdende, siger hun til tv2.dk. Hun insisterer på at fortsætte med kemobehandling og skal fortsat modtage antistoffer de næste 10 år.

- Umiddelbart har jeg det godt, men det er psykisk belastende ikke at vide, hvad der sker. Jeg tænker på kræft mange gange om dagen, tilføjer Henriette.

I aften er der dog mulighed for at sætte tankerne lidt i baggrunden. Det er en hyldest til livet og livslysten, når Henriette Løve går på gulvet i en rumba sammen med den tidligere ”Vild med dans”-stjerne Steen Lund.

Steen Lund vandt i 2006 ”Vild med dans” sammen med håndboldspilleren Christina Roslyng. I aften dyster han ikke om et dansetrofæ, men om – sammen med Henriette Løve – at danse penge ind til Kræftens Bekæmpelse.

Læs mere om: