28. okt. 2016
Af Helle Skram de Fries

Karina Frimodt skal danse sin kræfthistorie

Karina Frimodt
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Blot 10 måneder efter sin brystkræftoperation danser Karina Frimodt sin egen kræfthistorie i ”Vild med dans knækker cancer".

Fredag 28. oktober er der Knæk Cancer-aften i ”Vild med dans”. Her vender danser Karina Frimodt tilbage til dansegulvet og skal danse sin kræfthistorie til det rørende nummer ”Don’t Give Up”.

Karina Frimodt vil give andre håb

- Jeg vil gerne fortælle min historie gennem dans. At man kan gå fra mørket til lyset og komme ud på den anden side, hvor man har det godt. Hvis jeg kan give håb til dem, der står i det nu, og vise at det nok skal blive godt, er jeg meget glad, siger Karina Frimodt til TV 2.

Det var under Knæk Cancer-showet til ”Vild med dans” i 2015, hvor hun dansede med John ”Faxe” Jensen, at hun mærkede knuden i sit højre bryst.

Karina Frimodt fik fjernet brystet

Efter to operationer, hvor hun ved den seneste fik fjernet højre bryst og rekonstrueret et nyt, er hun nu parat til at sætte et særligt punktum for et langt og hårdt cancerforløb. Efter brystoperationen blev den 38-årige danser oven i købet ramt af en alvorlig infektion.

Karina Frimodt erkender, det var svært at sige farvel til sit bryst, fordi det var en del af hendes kvindelighed og job, hvor hun ofte danser i tætsiddende kjoler. Oveni var hun nervøs for, om hun kom til at danse igen. Hendes højre arm var nemlig helt stiv, efter at lægerne havde opereret lymfeknuder ud.

LÆS OGSÅ: Karina Frimodt jubler: Nu kan jeg danse igen

Tilbage i Vild med dans

I sommeren 2016 var det derfor en stor sejr for Karina Frimodt, at hun blev klar til repremieren på musicalen ”Dirty Dancing”', hvor hun spillede danselæreren Penny.

Og hun kunne også være med i ”Vild med dans” – med Søren Fauli som dansepartner. Parret røg dog ud i tredje runde, men nu glæder Karina Frimodt sig altså til igen at indtage "Vild med dans"-gulvet i den gode sags tjeneste.

Sammen med kæresten Kasper Lentz har hun sønnen James på to år og fra et tidligere forhold datteren Mathilde på ni.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-50417.jpg
Foto: Hanne Juul

Læs mere om: