4. mar. 2021
Af Stine Ramlyng

Kendt forfatter er ved at blive blind

Knud Romer
Knud Romer
Foto: Aller Media
Forfatter, radiovært og foredragsholder Knud Romer skal vænne sig til tanken om, at han på vej til at blive fuldstændig blind. Det fortalte han i "Go'Aften LIVE" onsdag aften.

Knud Romer fik for tre år siden konstateret grøn stær hos en øjenlæge, og det har haft enorme konsekvenser for den 60-årige forfatter, radiovært og foredragsholder.

- Ja, det var lige 10-15-20 år for sent, påpegede den anmelderroste forfatter onsdag aften overfor tv-vært Simi Jan i "Go' Aften LIVE", der også spurgte til, hvordan det har været at blive ramt af grøn stær.

- Det er forfærdeligt. Det er som et lyn, der slår ned, og - ligesom et træ - splitter ens identitet. Man kan aldrig rigtig føle sig hel og læne sig tilbage i tryg forvisning om, at være den man er. Din identitet bliver smadret, svarede Knud Romer, der er blevet "reddet af læger", der har haft tid til at tale med ham.

Gå til øjenlæge i tide

Knud Romer havde da også et vigtigt budskab og godt råd til seerne af "Go'Aften LIVE".

- Folk skal ikke tage til en optiker, de skal tage til en øjenlæge og få taget trykket. For hvis man finder det i tide, så kan man udskyde det så længe, at man sandsyngligvis dør, før man bliver blind. Hvis det bliver opdaget for sent, så er det for sent, siger Knud Romer, der ved, hvad han taler om.

Det kom som en tyv om natten

For ham forsvandt synes gradvist, uden at han egentlig opdagede det.

- Det er som en tyv om natten, der stjæler dine synsnerver. Og det er ikke linsen, så du ser ikke utydeligt, du ser bare mindre og mindre uden at vide det. Hvis du ser en blomstermark, så gør jeg også, der er bare færre blomster for mig, lød forklaringen fra Knud Romer, der i dag er helt blind på højre øje og har ti procent syn tilbage på venstre.

Læs mere om: