6. okt. 2016
Af John Lautrup

Lærke Winther: Veninder er vigtige

Lærke Winther
Lærke Winther
Foto: Birger Storm
Lærke Winther er Dictes bedste veninde i TV-serien af samme navn. Privat ville hun heller ikke kunne leve uden veninder.

Lærke Winther, 41 år, spiller i TV2s dramaserie "Dicte" bedste veninde til hovedpersonen, spillet af Iben Hjejle. Det er en rolle, som hun mildest talt ikke har haft svært ved at sætte sig ind i.

LÆS OGSÅ: Iben Hjejle sygemeldt på ubestemt tid

- Det har altid været meget vigtig for mig at have gode veninder. Jeg har lige holdt polterabend for en af mine allerbedste veninder. Da kunne man også se, hvor vigtige veninder er. Vi var 22 kvinder sammen en hel dag, og der er en helt speciel energi, når en masse veninder er samlet, siger Lærke Winther og tilføjer, at det er de helt tætte veninder, der naturligvis betyder mest.

Få tætte veninder deler jeg alt med

- Jeg kender mange, og så har jeg få tætte veninder, som jeg kan dele alt med. Det er godt at have nogen, som kender én og også kan sætte én på plads. Det er jo også dét, der er mellem min figur, Anne, og Dicte. Når man kender hinanden så godt, så kan man også afsløre hinandens bluff og sige til hinanden, at nu skal man slappe af. Derudover er det vigtigt, at man ikke bruger sin kæreste som veninde, siger Lærke Winther, der bor sammen med scenografen, Thomas Ravn, og to sammenbragte piger. Hendes Billie, 10 år, fra et tidligere forhold, og hans Lilli på 12 år.

LÆS OGSÅ: Lærke Winther: Skilsmissen var skræmmende

Læs det store interview med Lærke Winther i det nye BILLED-BLADET

Læs mere om: