2. okt. 2018
Af Karina Didriksen

Lykkehjulet-legenden Bengt Burg: Jeg er ikke pensionist

Bengt Burg.
Bengt Burg.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Selv om den tidligere ”Lykkehjulet”-vært Bengt Burg er fyldt 72, har han stadig nok at se til.

3500 shows på 12 år. Så mange nåede Bengt Burg at lave, da han var vært på et af de mest populære quizprogrammer nogensinde, nemlig ”Lykkehjulet”.

Det er 18 år siden, at han stoppede som vært på TV 2’s populære program, men mandag aften kunne han ses på skærmen igen i en fødselsdagsudgave af "Lykkehjulet".

Selv om Bengt Burg nu er fyldt 72, har han stadig meget at se til.

Handler med trøfler

- Jeg er ikke pensionist. Jeg er ambassadør for Wellvita på niende år, og der laver jeg de fleste af vores videoer og tekster, fortæller den tidligere TV-vært til BILLED-BLADET og tilføjer:

- Og så har min hustru og jeg vores firma, der handler med trøfler fra Italien, og som sælges til restauranter i Danmark.

Han bor i Hornbæk med hustruen gennem otte år, Bente Askjær, og når de ikke arbejder i virksomheden VildMedHonning, bruger de fritiden på havet.

Sejler i fritiden

– Jeg sejler med min hustru. Egentlig bryder hun sig ikke så meget om selve sejlturen, men hun elsker de steder, vi når frem til. Så når vi kan sejle, så sejler vi, forklarer Bengt Burg med et stort smil og tilføjer:

- Jeg har faktisk lige solgt min båd og er ved at købe en ny.

Bengt Burg og hustruen Bente.
Bengt Burg og hustruen Bente.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

I forbindelse med TV 2's 30-års fødselsdag, vises der hver dag i uge 40 en ny udgave af "Lykkehjulet", hvor Mikkel Kryger og Stephania Potalivo er værter.

Læs mere om: