Torsdag, 6. februar 2020 - af John Lautrup

Michèle Bellaiche: Da mor døde på Oscar-natten

Michèle Bellaiche
Michèle Bellaiche
Foto: Hanne Juul
Michèle Bellaiche er igen i år vært for TV2s natlige dækning af Oscar-uddelingerne i Los Angeles. Det var hun også for to år siden. Og mens hun var på tv, døde hendes mor. Læs den gribende historie i BILLED-BLADET.

Michèle Bellaiche, 47 år, havde en lang Oscar-nat bag sig, da hendes far ringede til hende i TV2-studiet mandag morgen den 5. marts 2018. 

- Nu er mor død!, sagde han. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Michèle Bellaiche faldt sammen i armene på Ellen Hillingsø, som havde været med i studiet hele natten. Hun hulkede. Godt nok var hendes mor uhelbredeligt syg af kræft, men hun var ikke forberedt på, at det var så tæt på. 

- Da jeg kom hjem, var bedemanden der, og min far og søster havde besluttet, at mor bare skulle beholde sin silkepyjamas på i kisten. Jeg havde jo ikke prøvet sådan noget før, men jeg kunne bare mærke, at det ikke var rigtigt. Det kan vi ikke, sagde jeg. Vi kan ikke begrave hende i pyjamas. Min mor var en meget flot og forfængelig dame. Så jeg fik bedemanden til at klæde hende om i en meget flot kjole. På en eller anden måde betød det vildt meget for mig. Så jeg sørgede for, at hun var den smukkeste kvinde i graven, fortæller Michèle Bellaiche. 

Hendes mor, Lissy Bellaiche, arbejdede næsten 40 år med at promovere danske film i udlandet og var et særdeles kendt navn i filmbranchen. Hun havde selv adskillige gange siddet i salen under Oscar-festen i Los Angeles, så når det nu skulle være, så synes Michèle Bellaiche i dag, at det ikke kunne være mere passende, at hendes mor sagde livet farvel lige netop den nat. 

Læs stort og gribende interview med Michèle Bellaiche i BILLED-BLADET, som kan købes fra torsdag den 6. februar. 

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden