24. dec. 2017
Af Helle Skram de Fries

Mie Martha Moltke: Julen er en sårbar tid for skilsmissefamilier

Mie Martha Moltke
Mie Martha Moltke
Foto: Hanne Juul
”Vild med dans”-stjernen Mie Martha Moltke, blev i 2015 skilt fra sin søns far. Sammen har de arbejdet sig frem til en god måde at være skilsmissefamilie på.

Både fødselsdage og ikke mindst julen kan meget sårbare for skilsmissefamilier.

Mie Martha Moltke og Lai Yde valgte i 2015 at blive skilt, men de har hele tiden haft fokus på at være ordentlige skilsmisseforældre til sønnen Mio, der lige er fyldt seks år.

Benhårdt arbejde

- Det er benhårdt arbejde, men det er det hele værd. For eksempel når man sammen kan holde fødselsdag for sin søn, der bagefter siger, han har haft en skøn dag, fortæller Mie Martha Moltke.

- Jeg bliver kontaktet af mange, flest kvinder, der spørger mig til råds. Jeg er jo ikke ekspert, men både Lai og jeg har arbejdet seriøst på at være sammen om Mio på en god måde.

Svær situation

- Vi har hver vores ting at slås med. Men ved at arbejde med sig selv, kan man få styr på, hvad der er ens eget shit. Vi har begge skulle videre i vores nye liv, og jeg har skulle deale med, at Lai fik en ny kæreste, som han fik en barn med. Det var en svær situation, men det er jo Mios lillebror.

Lai Yde danner i dag par med Marleke, og parret er forældre til lille Noah på knap et år.

https://imgix.billedbladet.dk/20170830_w5a0573.jpg
Foto: Birger Storm

For Mie er det vigtigt, at man ikke ryger ud i mudderkastning og spydigheder.

- Det er langt fra alle hinandens valg, vi kan stå inde for, men der er en mase, vi kan stå inde for, og vi har en fælles ubetinget kærlighed til vores søn. Vi er bevidste om, at Mio lærer af, hvad vi gør – og ikke, hvad vi siger.

Julen er kærlighed

Mie Martha Moltke ved, hvor sårbar en tid især julen kan være.

- Der er en masse familietraditioner, og man må anerkende de følelser, det bringer op. Men man må også erkende, at vi er fælles om det. Det kræver, at begge parter tør kigge sig selv i øjnene og tage ansvar. For børnenes skyld – og for vores egen.

- Julen er kærlighed, livet er kærlighed. Jeg elsker stadig livet – og julen.

Læs mere om: