Torsdag, 31. december 2020 — af af Liz Rørsig og Lone Vandborg

Mikkel Beha: Vemodigt at rydde fars gård

Foto: Hanne Juul og jesper Sunesen
Mikkel Beha Erichsen fortæller til BILLED-BLADET, at han er ved at rydde Troels Kløvedals gård.

Troels Kløvedals gård på Djursland er nu blevet solgt.

For Mikkel Beha Erichsen er et livskapitel nu slut.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En svær tjans

– Det er mærkeligt og meget vemodigt, men også rigtigt. Jeg er sammen med mine søskende og min fars kone begyndt at rydde gården til overdragelse, og det er underligt at gå rundt på gården og ophæve noget, der har været en så stor del af min fars liv, fortæller Mikkel Beha Erichsen til BILLED-BLADET.

Det er i fars ånd

- Han havde virkelig indrettet sig med sit bibliotek og alle sine ting fra hele verden, og nu skal vi bryde det. Men vi snakkede også om, at det er helt i hans ånd. Hvis jeg havde spurgt ham og sagt: ”Fatter, skal vi lave et refugium og lade gården stå, så kunstnere kunne komme og arbejde?” Ja, så ville han helt sikkert have svaret: ”Der skal fandeme ikke stå nogen mindestue om mig. Verden går videre”, fortæller Mikkel.

Nye spirer skal gro

Mikkel er ikke i tvivl om, hvad Troels Kløvedal mente.

- Tingene har sin tid, og far sagde selv, at træer vokser op, og på et tidspunkt bliver de gamle og vælter i en storm. Så skaber de en lysning i skoven, hvor nye spirer kan gro op. Det samme er tilfældet med gården. Min far ville aldrig efterlade et åg på vores skuldre, og på dén måde er det også rigtigt at komme videre.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden