Kronprins Frederik talte til Troels Kløvedal: Du har tryllebundet os

Foto: Niels Åge Skovbo

Kronprinsen åbnede udstillingen "Frihedens værksted" på Naturhistorisk Museum i Aarhus, som skildrer Troels Kløvedals eventyrlige liv.

Onsdag, 31. oktober 2018 - af Ken Richter

Måske var det sidste gang, at kronprins Frederik og jordomsejleren Troels Kløvedal fik lejlighed til at hilse på hinanden.

Selv om han er dødsmærket af sygdommen ALS, der gradvist lammer alle muskler i kroppen, ville Troels Kløvedal, der er lænket til en kørestol, ikke gå glip af at opleve åbningen af udstillingen "Frihendes værksted", der skildrer hele hans eventyrlige liv. Et liv, der med sikker kurs er på vej til at kaste anker for sidste gang.

Kronprins Frederik talte til Kløvedal

Kronprins Frederik stod for den officielle åbning af udstillingen og i sin spontane tale sagde kronprinsen direkte til Troels Kløvedal:

- Du har tryllebundet os gennem årtier og generationer. Jeg har fulgt dig, og mange har været ombord på Nordkaperen og mærket din passion for at sejle og leve.

13 numre af BILLED-BLADET for 475 kr.
Klik her og se hvor meget du sparer!

- Jeg har stået til søs med dig fra nord til syd gennem Guldborgsund for nogle år siden. Men det var nok til at mærke, hvor du står og sejler, og hvor din frihed er.

Udstillingen kan ses på Naturhistorisk Museum i Aarhus frem til 8. september 2019.