Onsdag, 5. maj 2021 - af Laura Dalgård Hansen

Nadjas farvel til de 170 kilo: Derfor vil hun ikke kende sin vægt

Nadja Ensig
Nadja Ensig
Foto: Martin Høien
Nadja Engsig fra "Nadjas farvel til de 170 kilo" har i mange år kæmpet med tvangsoverspisning, og hun er bange for, at spiseforstyrrelsen kan vende tilbage.

Sidste år stod Nadja Engsig ærligt frem og fortalte om sin kamp med tvangsoverspisning i ”Nadja og de 170 kilo”, og nu kan man igen følge den 34-årige Silkeborggenser.

Nadja Engsig er aktuel i ”Nadjas farvel til de 170 kilo”. Hun har nemlig tabt en masse kilo, siden seerne lærte hende at kende sidste år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vægten har altid været en udfordring

I august fik hun foretaget en gastric bypass-operation, og det har gjort en kæmpe forskel. 

Nadja Engsig har fået større livskvalitet, men hun ved ikke, hvor mange kilo hun har tabt sig. Og det vil hun heller ikke vide.

- Allerede inden operationen besluttede jeg, at jeg ikke ville vejes og måles, og at det ikke skulle være målestok for, om operationen var en succes. Det holder jeg fast i. Jeg vil ikke vide, hvor meget jeg har tabt mig, forklarer Nadja.

Tallet på vægten har altid været en udfordring for hende og defineret, om hun var god nok som menneske. Det har betydet, at Nadja i flere år har kæmpet med tvangsoverspisning, også kendt som BED.

Hvis hun stiller sig op på vægten igen, også nu hvor hun har tabt sig, er hun mange for, at det vil fodre hendes spiseforstyrrelse, så den måske vender tilbage.  

– Mange har fået operationen, fordi de tror, de bliver gladere, hvis de er tynde. Mit grundlag har ikke været det samme, og jeg har følt, at jeg har været meget alene i min tilgang til operationen. Det har været megahårdt og har gjort, at jeg har tvivlet på mig selv, selvom jeg kunne mærke, det var det rigtige for mig, siger Nadja, der er lykkelig for, at hun besluttede sig for at blive opereret.

 

Du kan læse hele det store og ærlige interview med Nadja Engsig i BILLED-BLADET, der udkommer torsdag, og man kan se det sidste afsnit af "Nadjas farvel til de 170 kilo" på TV 2 torsdag aften.  Se også flere billeder af hende i galleriet herunder.   

Galleri: Nadjas farvel til de 170 kilo

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden