Nu er der ingen tvivl: Dommerne sendte et klart signal

Britt Bendixen, Marianne Eihilt og Jens Werner

Britt Bendixen, Marianne Eihilt og Jens Werner

Foto: Hanne Juul
Der blev sendt et klart signal fra dommerne under kvartfinalen i “Vild med dans”.

Der var fire semifinalepladser på højkant, da de sidste fem “Vild med dans”-par dansede for livet fredag aften. 

I sidste ende blev det influencer Mascha Vang og partner Thomas Evers Poulsen, der efter deres anden omdans denne sæson, ikke klarede skærerne og måtte sige farvel til dansegulvet. 

At det blev Mascha og Thomas, der ikke kom videre til semifinalen overraskede ikke BILLED-BLADETs “Vild med dans”-ekspert Lone Vandborg. Hun havde allerede før kvartfinalen spået Mascha og Thomas dårlige chancer for at undgå omdansen.

Parret endte i omdans mod tv-vært og kogebogsforfatter Micki Cheng og partner Jenna Bagge. Micki og Jenna var efter dommernes mening feltets dårligste par, da deres point efter både de individuelle dansee og marathondansen var blevet lagt sammen. 

Micki Cheng har flere fredag ligget lavt efter dommernes bedømmelser, men han og Jenna har gang på gang undgået omdansen. 

Om Micki og Jenna endnu engang kunne smyge sig forbi omdansen, var ifølge Lone Vandborg et af aftenens mest spændende omdrejningspunkter. 

- Han har igen og igen hentet nogle af feltets højere bedømte par, og det var yderst interessant at se, om han endnu engang kunne hente nogle af de bedre dansetekniske par, lyder det fra “Vild med dans”-eksperten som fortsætter:

- Det, der havde potentiale til at blive aftenenss overraskelse, var at se, hvor stor en stemmesluger Micki var. Men træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen, og nu gik den altså ikke længere. Han kunne samle ikke seerstemmer nok til at sende en af de tre favoritter Jimilian og Asta, Lise og Silas eller Pernille og Morten i omdans, siger “Vild med dans”-eksperten. 

Dommerne sendt et klar signal

Netop de tre par som undgik omdansen, sendte dommerne et klart signal til og om undervejs i kvartfinalen. 

Alle tre par høstede efter deres individuelle danse 47 point fordelt over to 10-taller og tre nitaller. 

- Det blev en aften, hvor dommerne i samlet flok sendt klare signaler om, hvilke par, der er finaleklar, og som de synes, fortjener at stå der om to uger, siger Lone Vandborg. 

- Det er de tre par, der det meste af sæsonen har imponeret mest, dog med lidt individuelle forskelle, vurderer “Vild med dans”-eksperten og uddyber: 

- Særligt Lise Rønne og Pernille Blume har for det mest ligget højt hos dommerne, mens Jimilian har været igennem en lidt større udviklingsrejse. Og så er de tre par alle blevet seer-darlings, siger hun. 

Spillereglerne ændrer sig i næste uge

At det blev de to - af dommerne - lavest bedømte par, der måtte danse igen, sender endnu engang et stærkt signal. 

- Hvor dommerne satte tyk streg under, hvem de ønsker i finalen, stod det efter alle stemmer var lagt sammen klart, at seerne ikke er uenige med dette, siger Lone Vandborg.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Om det ender med, at omdansens overlevende par Micki og Jenna ryger lige før finalen, er Lone Vandborg dog ikke helt så sikker på. Spillets regler ændrer sig nemlig i næste uge, og det kan vende op og ned på alt. 

- Det er ingen omdans i næste uge. Det betyder, at danserne ikke har mulighed for at mobilisere ekstra stemmer i omdansen længere. Alt afhænger af næste uges to danse - og alt kan ske. Hvem dommerne føler er mest finaleklar, er der dog ingen tvivl om efter kvartfinalen, afslutter “Vild med dans”-ekspert Lone Vandborg. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden