Tirsdag, 28. december 2021 — af Laura Dalgård Hansen

Nu vender Peter Ingemann tilbage på tv: Sådan bliver hans nye programmer

Peter Ingemann 
Peter Ingemann
Foto: Claus Fisker
5. januar er der premiere på programseren "Ingemann og Kongerækken", hvor Peter Ingemann fortæller historien om Danmarks mere end 1000 år gamle monarki.

Det er 17 år siden, at Peter Ingemann blev spurgt, om han ville være vært på ”Hammerslag”, og siden har den populære tv-vært været et kendt ansigt.

Ikke kun på grund af boligprogrammet, for Peter Ingemann har lavet et utal af tv-successer, og snart er der mere på vej fra den historieinsteresserede tv-vært.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Danmarks første konge

I 2021 har han nemlig været i gang med optagelserne til en ny programserie om den danske kongerække.

Der kommer seks afsnit af ”Ingemann og Kongerækken”, og man kan se med fra onsdag den 5. januar.

I det første program møder man de otte konger, som regerede Danmark frem til 1076. Vi er omtrent halvvejs i vikingetiden, som er præget af barbariske vikingetogter, men det er også her, at kristendommen gør sit indtog i Danmark. I landet var der dengang hundredvis af høvdinge, men i midten af 900-tallet er høvdingen Gorm blevet så stærk, at han kan tvinde de andre til at pege på ham som deres overhoved.

Et gammelt monarki

Det danske monarki er blandt de ældste i hele verden, og Gorm den gamles regnes som Danmarks første konge. De kommende uger fortæller Peter Ingemann om ham og de øvrige 52 regenter i den danske kongerække.

I forbindelse med optagelserne til programmet har tv-værten blandt andet besøgt Jellingstenene, Hærvejen og Sønderborg Slot, ligesom han også har været en tur i udlandet for at kunne fortælle historien om Danmarks monarker.

Man kan se ”Ingemann og Kongerækken” fra 5. januar på TV 2.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden