1. jun. 2020
Af Liz Rørsig

Ny sæson: 7 ting du (måske) ikke vidste om Rita

Rita
Rita sæson fem.
Martin Juul/TV 2
”Rita” har premiere den 1. juni 2020 klokken 20 på sæson nummer fem på TV 2. Tv-serien handler om den fandenivoldske, uforudsigelige og skønne skolelærer Rita, der spilles af Mille Dinesen.

Sæson nummer fem af TV 2-serien ”Rita” får premiere den 1. juni 2020. Når det ringer ind for den nye sæson, har skolelæreren Rita, der spilles af Mille Dinesen, købt sit barndomshjem og lavet det om til en lilleskole sammen med kollegaen Hjørdis (Lise Baastrup).

Trives i kaos

Her bor Rita i et kaos af arbejde og privatliv. Selvom hun trives i kaos, kan det være farligt at være Rita for fuld styrke, når grænserne bliver flydende. Otte afsnit er der i den nye sæson, og i forbindelse med premieren på sæson fem har vi samlet en lille buket med Rita-oplysninger, som du måske ikke kendte i forvejen.

1. Ritas fulde navn er Rita Madsen

2. Det første afsnit af sæson 1 havde premiere i 2012

3. Oh Land har sunget titelsangen ”Speak Out Now”

4. Mille Dinesen har båret de samme jeans og den samme læderjakke i sæsonerne.

5. Sæson 5 blev optaget sidste år, og bag den står ”Rita”’s skaber Christian Torpe og Marie Østerbye, som er hovedforfatter på sæsonen.

6. ”Rita” er også blevet en succes hos udenlandske tv-seere – ikke mindst efter at serien kan ses på den store internationale streamingtjeneste Netflix.

7. Blandt de nye stjerner i denne sæson er Søs Egelind, Lisbet Dahl, Ari Alexander og Marie Tourell Søderberg.

Læs mere om ”Rita” i BILLED-BLADET nr. 22, der er på gaden nu.

Læs mere om: