29. mar. 2017
Af Majken Munk

Nybyggerne: Todd opereret i hjertet

Todd Edlin
Todd Edlin
Foto: Lars Horn
Todd Edlin fra grønt hus i ”Nybyggerne” har været igennem en knap seks timers lang operation i hjertet for hjerteflimmer.

Vi kender Todd Edlin bedst som manden, der får kæresten Anne Bachs kreative ideer til at ske i TV 2-programmet ”Nybyggerne”. Men der har ikke været tid og overskud til meget ombygning i Todds liv på det seneste. Han er nemlig blevet opereret for hjerteflimmer.

- Todd har atrieflimmer (hjerteflimmer red.), som betyder, at hans hjerte hopper ud af takt. Det er seks år siden, at han havde det første gang. Og da vi kom hjem efter optagelserne til "Nybyggerne", fik han det igen. Det var her, at lægerne besluttede, de ville operere, fortæller kæresten Anne Bach.

En kompliceret operation

Den 32-årige newzealænder Todd skulle have foretaget en brænding, som operationen kaldes. Men da lægerne fandt ud af, at Todds ene hjerteforkammer var for lille til at foretage brændingen, blev de nødt til at gøre det fra det andet hjerteforkammer.

- Da vi kom op på afdelingen, fik vi at vide, at de ikke var i nærheden af at være færdig. Jeg blev meget bekymret, fortæller Anne, der var mødt op på hospitalet sammen med deres datter Lily for at overraske Todd efter operationen.

Mærket af operationen

På grund af komplikationerne varede operationen knap seks timer, men heldigvis gik alt, som det skulle, og Todd har det godt, men er naturligvis mærket af indgrebet.

- Det går bedre. Han er på benene igen, men han er ret mærket af det. Han er træt og har hovedpine, men han regner med at skulle tilbage på arbejde i slutningen af ugen, fortæller Anne.

LÆS MERE: Nybygger-vinderne tilbage på TV: Sådan har vi det i dag

Læs mere om: