Tirsdag, 25. februar 2020 - af John Lautrup

Peter Ingemann: 10 ting du (måske) ikke vidste om ham

Peter Ingemann
Peter Ingemann
Foto: Claus Fisker
Peter Ingemann elsker at gå i joggingbukser og fik sin første knallert som 12-årig. Dét og meget mere om tv-værten kan du læse her.

Peter Ingemann kører tirsdag aften igen rundt i København på sin rubinrøde Puch-knallert i TV 2-programmet "Ingemann og hovedstaden". Vi har samlet en lille buket af oplysninger om tv-værten. Oplysninger, som du måske ikke kendte i forvejen. 

1. Han har været vært på "Nybyggerne", men er absolut ingen handyman selv. Ifølge eget udsagn kan han til nød slå søm i og male, men ikke mere. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

2. Indtil han blev 15 år, ejede han kun joggingbukser. Hans andendagstøj til konfirmationen var et H2O-joggingsæt. Og han elsker stadig at gå i joggingbukser, når han har fri. 

3. Fik sin første knallert - en Velo Solex - som 12-årig. 

4. Hans far, Preben Rasmussen, var en succesrig iværksætter, der tjente styrtende på at bygge sommerhuse og feriecentre. Men han var også en alkoholiker, som mistede det hele igen og endte med at skyde sig selv, da Peter Ingemann var 29 år. 

5. Ikke desto mindre elskede Peter sin far, og forældrene er blandt hans forbilleder.., sammen med Søren Ryge Petersen og Winston Churchill. 

6. På knallert har han også kørt langs hele den jyske vestkyst i programserien "Ingemann og Vestkysten". Han fandt ud af, at Thyborøn er hans foretrukne lokation i Vestjylland. "Et fantastisk sted", siger han. 

7. Prøvede som forholdsvis nyuddannet journalist at dække krigen i Kosovo og fandt ud af, at krigskorrespondent ikke var et job for ham, selv om han havde drømt om at blive netop det. 

8. Han har tatoveringer på begge overarme. På den ene de to tyske attentatmænd, som forsøgte at slå Hitler ihjel. Og på den anden Stalingrad-madonnaen - en tegning lavet i Stalingrad under russernes belejring i 1942-43. For Peter Ingemann står motiverne for "mod, visioner og frihed". 

9. De fleste kan bevidne, at Peter Ingemann ikke ligefrem er god til at tale engelsk, hvis de har set ham i tv-serien "Størst". Ikke desto mindre er han sproglig student. 

10. Han havde i mange år lavet "Hammerslag" på DR og var glad for det. Men TV 2 ringede ikke forgæves med et jobtilbud, for han trængte med egne ord "til et spark bagi". Han har aldrig fortrudt, for siden har han fået lov til at lave lige præcis den slags udsendelser, han brænder for. 

[Kilder: TV 2, Realityportalen]

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden