4. maj. 2020
Af Emilie Jepsen

Peter Ingemann afslører: Hver nat - året rundt - næsten ...

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/_mho7232.jpg
Foto: Martin Høien
I Peter Ingemanns nye program "Ingemann og besættelsen" er der fokus på 2. Verdenskrig. Den og emnet historie betyder meget for ham, så meget at han falder i søvn til det hver nat.

Peter Ingemann og emnet historie er to ting, der går hånd i hånd.

I TV 2-programmet "Ingemann og besættelsen" er det tydeligt at se interessen lyse ud af den garvede tv-vært.

2. verdenskrig fylder meget for mig

Peter Ingemann er heller ikke i tvivl om, hvilken stor historisk begivenhed, der interesserer ham mest.

- Tiden omkring 2. verdenskrig. Hvis du spørger nogle skolebørn i dag, selvom vi har haft mange krige siden, så står Hitler med hans lille overskæg og de ting ret tydeligt for børn. Der er noget sort/hvidt, helte og skurke over 2. verdenskrig. Selvfølgelig en sandhed med modifikationer. Men 2. verdenskrig fylder meget i mig. De senere år har det også været 1. verdenskrig, som jo egentlig er forløberen til 2. verdenskrig. Nogen siger jo, at det bare var en stor krig med en våbenhvile mellem. Historie er interessant, når den påvirker os, og det gør den jo altid ... også mange år efter.

Falder i søvn til det hver nat

Historie fylder så meget i Peters liv, at han også bruger sine nætter på det.

- Jeg kan ikke lade vær med at læse og lytte til podcasts, tv, streaming – der er ikke en nat… eller der er måske fem nætter om året, og så er det højt sat ... hvor jeg ikke falder i søvn til et eller andet historisk. Når konen sover, ser jeg gerne en time eller halvanden om 2. verdenskrig eller andre historiske krige. Det er hver dag. Når jeg siger fem nætter om året, så er det, hvis vi er nede ved svigermor, og der ikke er tv.
Mentalt er det rigtigt godt for mig. Selvom man kan sige at det er noget drabeligt noget at falde i søvn til, men det beroliger mig. Jeg kan se det samme igen og igen.

I denne uges BILLED-BLADET, der er på gaden fra torsdag den 7. maj, kan du læse hele det store interview med Peter Ingemann.

Herunder kan du se eller gense den herlige video, hvor Peter Ingemann eksklusivt for BILLED-BLADET viser rundt i sit nye, skønne hjem!

Læs mere om: