4. nov. 2021
Af John Lautrup

Peter Ingemann: Sådan en konge bør Frederik blive

Peter Ingemann
Peter Ingemann
Foto: Claus Fisker
Peter Ingemann laver tv-serie om kongerækken og er sikker på, at den næste i rækken har alle forudsætninger for at blive en succes.

Peter Ingemann har i disse uger travlt med at fortælle om de 53 regenter i den danske kongerække. Optagelserne skal munde ud i en stor tv-serie om kongerækken, som bliver sendt på TV 2 næste år i anledning af dronning Margrethes 50 års jubilæum som dansk statsoverhoved.

Ikke alle konger har været lige gode. Mildest talt. Det har til gengæld de to eneste regerende dronninger i danmarkshistorien. Margrete den Første og vores egen, Dronning Margrethe den Anden.

Sidstnævntes søn bliver ifølge Peter Ingemann en glimrende nummer 54 i rækken. Han skal blot holde fast i sin folkelighed.

- Prøv at se, hvor populær kronprins Frederik er i befolkningen. Det er godt gået. Han bliver en meget folkelig regent. Og jeg tror ikke, man skal være bekymret for, om Frederik bliver for meget dus med befolkningen. Selv om det altid er et minefelt at gå ind i som royalist. Hvor meget skal en regent give køb på sin lidt ophøjede status? Men jeg ser ingen problemer i, at vores monark bliver endnu mere folkelig end hende, vi har nu. Vi elsker jo Frederiks Royal Run, vi elsker at se ham springe ud fra en helikopter i våddragt, vi elsker at se ham på Mikkel Behas skib og i Nak og Æd ... det skal han endelig blive ved med, mener Peter Ingemann.

Læs stort interview med Peter Ingemann om kongerækken i BILLED-BLADET, der kan købes fra torsdag den 4. november.

Læs mere om: