8. mar. 2021
Af John Lautrup

Peter Ingemann: Styrthjelm solgt for kæmpebeløb

Peter Ingemann
Peter Ingemann
Foto: Mikael Rieck
Peter Ingemann ville skaffe nye byskilte til Snave ved at bortauktionere sin styrthjelm. Nu går pengene i stedet til byfest og Blå Kors.

Peter Ingemann havde en ellevild søndag foran computeren, hvor han fulgte buddene på sin gule styrthjelm og sit Underberg-patronbælte. Da den virtuelle auktion sluttede klokken 14, faldt hammeren på det imponerende beløb 50.001 kroner - langt, langt over tingenes reelle værdi.

- Hold kæft hvor er jeg glad på modtagernes vegne. Og ja, jeg er bare glad!!!, jubler Peter Ingemann på Instagram.

Han satte i sidste uge styrthjelmen og bæltet til salg for at komme Assens Kommune til undsætning, efter at han havde besøgt Snave i TV 2-programmet "Ingemann på Fyn og Lolland-Falster". I dagene efter udsendelsen forsvandt nemlig fem byskilte fra den fynske landsby, som for 20 år siden blev landskendt gennem "Polle fra Snave"-reklamerne for Sonofon.

Polle-universet var og er så populært, at der bliver stjålet byskilte fra Snave, stort set hver gang det bliver omtalt i medierne. Fem byskilte koster knap 8.000 skattekroner, som Peter Ingemann altså ville skaffe ved at donere sin gule styrthjelm. Siden har kommunen dog pænt takket nej til tilbuddet og i stedet bedt ham sende pengene til gode formål i stedet. Kommunen donerede ovenikøbet et Snave-byskilt til auktionen.

Så nu går 25.000 kroner til "Snavefesten" - en byfest, der understøtter idræt og lokalt sammenhold i den lille by. Og Blå Kors kan glæde sig til at modtage 25.001 kroner.

- Sådan!!! Sikke en slutspurt og sikke en dejlig søndag, skriver Peter Ingemann på Instagram.

En bornholmsk mand bød højest, og han får overrakt hjelm, Underberg-bælte og byskilt ved en lille højtidelighed i Snave midt i marts, hvor Assens borgmester og Peter Ingemann vil være til stede.

Læs mere om: