Torsdag, 8. april 2021 - af af Stine Ramlyng og Line Frandsen

Piet fra De sjældne danskere har fået nyt, sejt look

Piet Kyndesgaard
Piet Kyndesgaard
Foto: TV 2 og privat
Den seje gut Piet Kyndesgaard med den sjældne diagnose Saul Wilson syndrom har mere eller mindre taget en pause fra tv. Nu bruger han mest tiden på at game.

Han har charmeret alle med sin ukuelige livsglæde og sit høje humør. I denne sæson af ”De sjældne danskere” på TV 2 har seerne dog ikke set ligeså meget til 13-årige Piet som i de andre sæsoner. Og det er ikke fordi, han fortryder sin medvirken.

– Jeg er glad for, at jeg var med (i programmet, red.), fordi flere kender min sygdom nu og hilser på mig på gaden. Før kiggede folk bare underligt på mig, siger Piet, der i dag er en tjekket teenager, der elsker at game og drømme stort om fremtiden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tjekket teenager i sort og hvidt

På et nyt billede, som BILLED-BLADET har fået lov at bringe, kan man se en tjekket teenager i sort-hvidt tøj, kasket og baggy bukser og bæltetaske over skulderen.

Piet Kyndesgaard
Foto: Privat

Piet Kyndesgaard, 13, har store mål for fremtiden. Han er blevet teenager og bruger blandt andet tiden på den populære streamingtjeneste Twitch, hvor han spiller under navnet Bigpietz.

– I de første programmer sagde jeg, at jeg ville komme til at synge som Michael Jackson en dag. Men nu satser jeg nok mere på gaming, siger Piet til TV 2. 

Vil gerne være Youtuber

Piet Kyndesgaard har det uhyre sjældne Saul Wilson-syndrom, der blandt andet betyder dårligt syn, dårlig hørelse, tynde knogler og nogle karakteristiske ansigtstræk.

Han går stadig til kontrol på Rigshospitalet, og efter planen skal hans fødder opereres næste år. Af den grund – men også som mange andre under coronakrisen – har Piet tilbragt mange timer foran computeren. Her befinder han sig godt, så måske fremtiden ligger foran netop computeren og kameraet:

– Jeg gad godt prøve at være youtuber. Men det får jeg først lov til af mine forældre, når jeg bliver 16 år, siger den unge fyr.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden