6. maj. 2021
Af Stine Ramlyng

Puk Elgård er tilbage: Det skal hun nu

Puk Elgård.
Puk Elgård.
Foto: Lars H. Laursen
Puk Elgård sagde tilbage i marts farvel til seerne for at gå på orlov fra jobbet som "Go'morgen Danmark"-vært. Men nu vender hun tilbage i et nyt og spændende tv-projekt.

Det sker når Puk Elgård og tv-vært Mikkel Kryger skal være værter for programmet "Danmark redder jord", der bliver sendt søndag den 23. maj, skriver tv2.dk.

I programmet sætter de to værter fokus på biodiversitet og på at skaffe mere plads til naturen, når de sammen med TV 2 og danskerne samler ind for at skabe flere vilde naturområder i Danmark for at sikre overlevelsen af 2.400 arter planter og dyr.

Puk Elgård vil give en stemme til naturen

- ’Danmark redder jord’ er en vigtig værtsopgave for mig. Normalt interviewer jeg mennesker, der selv har en stemme, men denne gang er jeg naturens stemme. Vi har levet over evne og brugt og misbrugt naturen, og nu er det på tide, vi giver tilbage, siger Puk Elgård, der – som hun udtrykker det – ”lever og ånder for naturen og bruger mange timer i naturen dagligt”.

Puk Elgård og Mikkel Kryger
Mikkel Kryger og Puk Elgård
Foto: Stine Heilmann

En kvadratmester koster 12 kroner

Programmet ’Danmark redder jord’ skal skabe opmærksomhed om den vigtige sag og vil desuden informere og inspirere. Samtidig er programmet et indsamlingsshow, hvor man kan støtte opkøb af danske områder, hvor naturen beskyttes for tid og evighed og har førsteprioritet.

For hver 12 kroners støtte opkøber den grønne nonprofit-organisation Den Danske Naturfond 1 kvadratmeter jord, der overgår til vild natur.

Puk Elgård er klar til at tage øretæver

Debatten om biodiversitet har været voksende efter coronapandemien, og eksperter har forklaret, at mindre biodiversitet blandt andet øger risikoen for pandemier.

- Klodens tilstand er et brandvarmt emne. Det er øretævernes holdeplads, for der er mange meninger. Jeg er ikke bange for at tage diskussionen. Jeg har selv meget at lære og lytter gerne, men én ting ved jeg: Tab af naturen er tab af liv, og her føler jeg et stort ansvar. Vi ses 23. maj, hvor vi giver naturen en del af Danmark tilbage, siger Puk Elgård.

"Danmark redder jord" sendes på TV 2 søndag den 23. maj kl. 19.30 fra Maltfabrikken i Ebeltoft.

Læs mere om: