27. jun. 2020
Af Luise Marie Bekker

Rasmus Bjerg: Mit fedeste festivalminde

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/rasmus_bjerg_festival_stor_beskaaret.jpg
Foto: TV 2
Rasmus Bjerg har premiere på "Hele Danmarks Festival" og mindes sin bedste oplevelse på en festival.

I aften, 27. juni, har Rasmus Bjerg premiere på sit sommerprogram "Hele Danmarks Festival", hvor han over fire lørdag besøger forskellige festivaler i Danmark, der grundet Corona er blevet aflyst.

Her udforsker han festivalen sammen med en musikalsk medvært og får besøg af flere bands, der spiller den musik, de alligevel skulle have spillet på festivalerne i år.

- Vi kommer alle sammen til at savne livemusikken og fællesskabet ved sommerens festivaler, når de nu er aflyst, men jeg håber, vi kan skabe en flig af stemningen hos folk ude i stuerne, siger han.

Rasmus Bjerg: Dejligt med glæden i musikernes øjne

Selvom det er en anden måde at opleve en festival på, har Rasmus nydt det.

- Det har i hvert fald været en hyggelig og - sine steder - en smuk oplevelse at være ude på festivalpladserne med nogle af Danmarks dygtigste musikere, siger Rasmus Bjerg og fortsætter:

- Det kan godt være, at der ikke står 10.000 mennesker og lytter, men det har været dejligt at se glæden i musikernes øjne, når de endelig har fået lov til at spille for et lille bitte publikum igen.

Fem hurtige til Rasmus Bjerg

Her afsører Rasmus blandt andet sit fedeste festivalminde.

1. Hvilken festival var den første du var på? - Midtfyns festival 1978. Jeg lå i barnevogn og hørte Savage Rose. 2. Er det musikken det vigtigste for dig, eller er det lige så meget selskabet og stemningen? - Da jeg blev ældre var det for at samle flasker. Festivaler ligger dybt i mit DNA 3. Tager du stadig på musikfestivaler? - Ja, men mest for selv at optræde. En lykkelig mulighed der er opstået ovenpå John Mogensen. 4. Har dit forhold til festival ændret sig med alderen? - Ja! Fra at samle flasker, til at lytte til fed musik og nu til selv at stå på scenen. 5. Hvilken oplevelse fra en festival, vil du aldrig glemme? - Da jeg som 15-årig daskede rundt på græsset, og Lenny Kravitz spurgte, om der var en, der ruller en joint. Det kunne jeg selvfølgelig ikke - fordi jeg er en pæn dreng. Men vi hang ud i 20 minutters tid, og det var sgu stort!

Læs mere om: