19. mar. 2017
Af af Stine Ramlyng og Ken Richter

Rita efter Aages død: Nu har jeg brug for at finde mig selv

Rita
Foto: Flemming Jeppesen
I to rørende dokumentarprogrammer satte Rita Knudsen og hendes Alzheimer-ramte mand fokus på den frygtelige sygdom, som Aage endte med at dø af.

Sidste sommer blev Rita alene efter at have kæmpet en brag kamp - side om side med sin elskede Aage, der havde lidt af sygdommen Alzheimer gennem en årrække.

Kærligheden, kampen og den enorme ensomhed, der følger med at være pårørende til en syg, blev dokumenteret i to stærke programmer på TV 2.

- Jeg har brug for at sætte et punktum eller en streg i sandet for at komme videre med mit liv. Helt ærligt har jeg ikke de store planer, for jeg har brug for at finde mig selv, og jeg kan mærke på min krop, hvis det bliver for stresset.

Det fortæller 64-årige Rita Knudsen fra Gammel Ry i Midtjylland, der netop har solgt huset og er klar til at rykke til en lejlighed i Viborg - tættere på familien.

Rita har skrevet en bog

I løbet af sin mands sygdomsforløb har Rita skrevet alt ned, og det er blevet til bogen "Da Aage forsvandt".

- Jeg ville gerne selv have haft mulighed for at læse, hvordan andre pårørende er kommet gennem et forløb med en dødelig sygdom.

LÆS OGSÅ: Ritas rørende farvel: God rejse Aage

- I bogen fortæller jeg ærligt om, hvordan det har været for mig, og jeg håber, det kan hjælpe andre til at komme videre, forklarer Rita, der også holder foredrag for at udbrede kendskabet til Alzheimers.

Aage døde sidste sommer blot 64 år gammel med Rita og familien ved sin side.

Læs hele interviewet med Rita, og hvordan hun har det i dag i denne uges BILLED-BLADET.

Rita
Foto: Flemming Jeppesen

Læs mere om: