24. okt. 2017
Af Stine Ramlyng

Rita fra Aage og Ritas sidste dans: Ramt af kræft efter mandens død

Rita Knudsen
Rita Knudsen fra "Rita og Aages sidste dans"
Foto: Flemming Jeppesen/BILLED-BLADET
For lidt over to år siden mistede Rita sin mand til den frygtelige sygdom Alzheimer. Kort tid efter fik hun selv konstateret tyktarmskræft.

En ulykke kommer sjældent alene. Det fik Rita Knudsen at føle kort tid efter, at hun havde mistet sin mand Aage og var flyttet i et nyt hus i Viborg tættere på familien.

Her fik hun nemlig konstateret tyktarmskræft.

- Jeg følte, jeg havde fået en hammer i hovedet og i et par dage tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne lægge mig til at dø, fortæller den 65-årige Rita Knudsen i et interview med Michèle Bellaiche i Go'Aften Danmark som led i Knæk Cancer ugen på TV 2.

Blev opereret for tyktarmskræft

Rita Knudsen blev opereret for tyktarmskræft og var igennem en hård tid, hvor hun blandt andet opdagede, at hun havde svært ved at tage imod hjælp fra andre, fordi hun i så mange år har været den, der har passet på andre - heriblandt sin elskede Aage, som hun mistede i sommeren 2016.

Fandt fighterviljen frem igen

Heldigvis fik familien overbevist hende om at finde figtherviljen frem.

Den svære tid var dog ikke overstået med en operation, for Rita Knudsen blev siden hårdt ramt af noget, hun først frygtede var lungecancer, men som viste sig at være lungehindebetændelse.

Men al det er heldgvis fortid nu og i dag har 65-årige fighter igen mod på livet.

- Jeg har tænkt meget over, at det eneste rigtige er at gå fremad, hvis man vil livet. Og jeg vil gerne livet, fortæller Rita Knudsen, der efter Aages død skrev bogen "Da Aage forsvandt", om hele sygdomsforløbet og det at være nærmeste pårørende til en dødeligt syg person.

Rita og Aage
Rita Knudsen har skrevet bogen "Da Aage forsvandt" efter mandens død
Foto: Flemming Jeppesen/BILLED-BLADET

Læs mere om: