27. mar. 2019
Af Christinna Braun

Så du det i Nybyggerne? Disse ting havde de med hjemmefra

Nybyggerne sæson 5
Nybyggerne sæson 5
Foto: André Blinkilde/TV 2
De tre par i "Nybyggerne" havde alle en personlig ting med i deres drømmehus i Randers. Her kan du se, hvilken ting parrene valgte.

Parrene i denne sæson af "Nybyggerne" skulle alle medbringe en personlig ting, som ville få plads i det nye køkken i "Nybyggerne".

Her kan du læse, hvilke ting parrene tog med.

Ida og Mads tog maleri med

Parret i det gule hus ville forene deres to kulturer og derfor kastede Idas dygtige og kreative hænder sig over et maleri, der skulle indeholde både Danmark og Japan.

- Det skulle være et maleri, der kombinerede både Japan og Danmark, men som samtidig gerne måtte have noget humor over sig. Derfor kom vi frem til at lave en japansk geisha, der spiser en dansk, ristet hotdog med spisepinde, skriver parret på deres blog, www.idaogmads.dk.

Idas flotte maleri fik sin plads i køkkenet i ”Nybyggerne”, og det er allerede blevet så populært, at flere har spurgt, hvor det kan købes. Parret har derfor tanker om at lave det til en plakat, som kan købes.

https://imgix.billedbladet.dk/pers_web_ida.jpg
Foto: Privat

Sif og Mathias medbragte arbejdsbænk

I det røde hus valgte Sif og Mathias at medbringe en gammel arbejdsbænk, som stammer fra Sifs barndomshjem.

- Jeg er kollektivbarn og er vokset op på en stor økologisk bondegård med min mor, far, storesøster og lillesøster samt 5 andre familier, fortæller Sif.

- Det var her min far lærte mig at save og slå søm i et bræt. Derfor har jeg valgt at medbringe et meget patineret og elsket møbel, som har været brugt i værkstedet i generationer før os.

Den fine træbænk har Sif og Mathias haft stående i deres lejlighed på Vesterbro, men den fandt sin vej til ”Nybygger”-køkkenet, da de skulle medbringe deres personlige ting.

- Vi valgte at bruge den til køkkenet i Nybyggerne til alle vores krydderurter, grøntsager og frugter, som gerne må ligge fremme.

https://imgix.billedbladet.dk/pers_web_sif.jpg
Foto: Privat

Lourdes og Nicolais bryllupsgave

Lourdes og Nicolai valgte at tage en bryllupsgave med som deres personlige ting til køkkenet. Valget faldt på et smukt fad, som kan bruges til f.eks. frugt.

- Fadet er et, vi har fået i bryllupsgave fra min gudmors mand i Skotland, fortæller Lourdes og tilføjer, at gudmorens mand selv har snedkereret fadet.

- Mine forældre mødte hinanden hos det par, og det er derfor, hun er blevet min gudmor.

https://imgix.billedbladet.dk/pers_web_lour.jpg
Foto: Dan Mariegaard

Læs mere om: