Tirsdag, 22. februar 2022 — af Laura Dalgård Hansen

Så du Helenes broche i Badehotellet? Derfor er den helt speciel for Cecilie Stenspil

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
I denne sæson af "Badehotellet" bærer fru Helene en fredslilje, og den har en ganske særlig betydning for Cecilie Stenspil.

Vi er halvvejs gennem denne sæson af ”Badehotellet”, og mandag aften kunne man se, hvordan fru Helene i den grad tog skeen i den anden hånd.

Hun er ved at have fået nok af sin mand, der kun har sin svenske datter Sarah for øje, så hun tog en tur til Skagen med fru Frigh, hvor de to damer hyggede sig med den dameglade Bent Ødegaard Andersen.

En betydningsfuld broche

Fru Helene var klædt i en bordeaux dragt, som er syet af en af Weyses gamle habitter, og her kom den smukke fredslilje, som fru Helene bærer i 1945, rigtig flot til udtryk.

Efter krigen var der mange kvinder, der bar en broche som den fra serien – også i Cecilie Stenspils egen familie, har hun fundet ud af.

- Jeg mistede min mormor mellem jul og nytår. Hun blev 93 og havde levet et langt og fredfyldt liv. Hun har altid fulgt meget med i ”Badehotellet” og syntes, det var spændende, og jeg talte med hende om den kommende sæson, inden hun døde. Jeg sagde, at Helene nu bærer en fredslilje, ligesom mange andre gjorde på den tid, og at jeg syntes, det var så fint, og at der var en smuk symbolik i det, fortæller Cecilie Stenspil, da BILLED-BLADET møder hende til et pressemøde forud for sæsonpremieren.

Helene Weyse med fredsliljen
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Mormor havde også en fredslilje

- Så blev hun lidt stille, og så gik hun hen og hentede sin, for hun havde også en fredslilje. Det var så fint, og på den måde var krigen ikke længere væk end lige henne i min mormors skuffe henne i hjørnet.

Man kan læse hele interviewet med Cecilie Stenspil i BILLED-BLADET, der udkommer på torsdag, ligesom man også kan læse en række andre artikler om ”Badehotellet”.

Hør også Cecilie Stenspil fortælle mere om fredsliljen i videoen herover.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden