Torsdag, 7. januar 2021 - af Laura Dalgård Hansen

Særlig mærkedag for populært tv-program

Allan, Line, Merethe og Marianne fra "Livet er fedt - 20 år efter"
Allan, Line, Merethe og Marianne fra "Livet er fedt - 20 år efter"
Foto: United Productions/TV 2
Den 7. januar er det præcis 20 år siden, at de første optagelser til tv-succesen "Livet er fedt" kom i kassen på Ubberup Højskole.

Selvom det efterhånden er mange år siden, de første gang tonede frem på skærmen i det populære TV 2-program ”Livet er fedt”, er der fortsat mange, som husker Allan, Merethe, Line og Marianne.

De var blandt de modige danskere, der lod sig veje foran tusindvis af seere uge efter uge.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Et stort tabu

Faktisk er det i dag, den 7. januar, præcis 20 år siden, at TV 2-journalisten Ole Kolster og hans kameramand fik de første optagelser i kassen på Ubberup Højskole.

Men dengang var det slet ikke meningen, at der skulle laves så mange programmer. Faktisk havde man planer om bare en enkelt udsendelse. Og Ole Kolster var meget spændt på, om kursisterne over hovedet ville medvirke i programmet.

- I år 2000 var det at være kraftig og overvægtig et af de største tabuer at snakke om. I dag har vi set mange programmer om det, men min frygt i 2000 var, da vi stod der den 7. januar, hvordan kursisterne ville tackle det, at vi var der. Højskolen havde informeret dem om, at TV 2 ville følge holdet, fortæller Ole Kolster om projektet, der stod og faldt med, at der var nogen, der ville medvirke.

- Vi mødte en enormt positiv holdning til os. Der var kun tre, som sagde, de gerne ville undgå at blive filmet, lyder det fra Ole Kolster.

Men efter nogle uger var det okay for dem, hvis også de kom med i nogle af de optagelser, der blev lavet i for eksempel gymnastiksalen.

Dermed var der i den grad lagt op til, at Ole Kolster og resten af holdet kunne skabe en tv-succes.

I næste uge er der premiere på det første af to nye opfølgningsprogrammer, som viser, hvordan det er gået Merethe, Allan, Line og Marianne, siden kameraerne slukkede.

Man kan se ”Livet er fedt – 20 år efter” mandag den 11. og 18. januar på TV 2.

Journalist Ole Kolster fik ideen til programmet "Livet er fedt". 
Foto: TV 2

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden