1. sep. 2016
Af Stine Ramlyng

Sarah Grünewald: Jeg er så stolt af min søn

Sarah Grünewald med sønnen Luis
Sarah Grünewald og Luis.
Foto: Krestine Havemann
TV-vært Sarah Grünewald fortæller i et stærkt og åbenhjertigt interview i Go’Morgen Danmark om alle de modstridende følelser, der følger med at få et barn med dobbelt læbespalte.

TV-vært, skuespiller og førstegangsmor Sarah Grünewald har været igennem hele følelsesregistret, når det kommer til hendes lille søn Luis, der blev født med dobbelt symmetrisk læbespalte og en ganespalte for fem måneder siden.

Hun har både været forbi følelsen frygt, en flovhed og en overvældende kærlighed. Det fortalte hun torsdag morgen i Go'Morgen Danmark på TV 2 til vært Mikkel Kryger, der undervejs selv blev rørt af den lidt barske fortælling.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald er blevet mor

Sarah Grünewald: Var måske lidt flov over ham

Undervejs i interviewet fortæller Sarah Grünewald, at hun tog sig selv i at lægge en lille bamse foran sin nyfødte søns ansigt, når hun gik rundt med ham i en gennemsigtig vugge på hospitalet, så folk ikke kunne se, hvordan han så ud.

Hun var måske lidt flov og bange for, hvad folk ville tænke om han, fortæller hun.

Sarah Grünewald fortryder sin beslutning

Sarah Grünewald valgte også ikke at få Luis op på maven ved kejsersnittet. En beslutning hun fortryder i dag.

- Jeg var bange for at ikke at føle kærlighed, når jeg fik ham op på maven. Jeg kan få en helt klump i halsen stadig, det var bare en dum beslutning, jeg tog, og det ville jeg gerne kunne lave om, siger Sarah Grünewald og bliver stille et øjeblik, så TV-vært Mikkel Kryger må give hendes hånd et klem.

SE BILLEDET: Sarah Grünewald er lettet ovenpå søns vellykkede operation

Den overvældende kærlighed til den lille fyr kom dog efter et par dage, og siden har Sarah Grünewald været helt åben om sin søns misdannelse bl.a. på Instagram, hvor hun har postet mange billeder.

Det uperfekte er perfekt

- Hvorfor har du været så åben omkring det? spørger Mikkel Kryger sidst i interviewet.

- Fordi han er min søn, og fordi jeg elsker ham og er stolt af ham. Og da han efter et par uger begyndte at smile, synes jeg bare, han så så fin ud. Jeg gjorde jo bare det, andre forældre gør, siger Sarah Grünewald, der dermed dannede rum for og gav taletid til andre forældre med spaltebørn, der kunne spejle sig i hendes oplevelser.

- Alt er så redigeret nu om stunder, men det uperfekte er jo perfekt, det kommer jo indefra. Hvis de har noget med benene, så har de i stedet to friske arme. Der er hele tiden noget fint, man kan kigge på hos mennesker, selv om de har et handicap, slutter Sarah Grünewald det følelsesladede interview, som endte i et kram mellem de to TV-værter.

Læs mere om: