Onsdag, 1. december 2021 — af Laura Dalgård Hansen

Skønne tilbageblik: TV 2 News fylder 15 år

TV 2 News var ikke spået den store succes, da kanalan gik i luften for 15 år siden, men i dag er det en kæmpe succes. Se nogle af billederne fra TV 2 News historie i galleriet herover.

Torsdag den 1. december er det præcis 15 år siden, at TV 2 News gik i luften, og kanalen er i dag en bragende succes.

Dengang var der dog flere skeptikere, der ikke mente, at der var nyheder nok i Danmark til at lave sådan en kanal.

Danmarks tredjestørste kanal

Men det var der, og TV 2 News tiltrækker tusindvis af seere hver eneste dag. Siden 2019 har kanalen været Danmarks tredjestørste tv-kanal.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Flere af nutidens helt store værts-profiler begyndte deres karriere på TV 2 News. Blandt andre var både Natasja Crone, Ida Wohlert, Cecilie Beck, Mikael Kamper og Jesper Steinmetz en del af holdet tilbage i 2006.

En kæmpe succes

En lang række værter har gennem de sidste 15 år formidlet de seneste nyheder til danskerne - blandt andre Miriam Zesler, Søren Lippert, Charlotte Beder, Dennis Ritter og Gertrud Højlund. I flere år var blandt andre også Stéphanie Surrugue, Mark Stokholm, Lasse Sjørslev og Janni Pedersen har været en del af værtsholdet på kanalen.

Siden april i år har Ask Rostrup været chefredaktør for TV 2 News. Han kom til kanalen efter en lang årrække på DR.

- Jeg var død-irriteret over, at det var TV 2, der havde lavet kanalen, og at jeg derfor blev tvunget til at se TV 2 for at følge de store begivenheder, især på Christiansborg. Og jeg var måske endnu mere irriteret over, at kanalen sådan set bare blev bedre og bedre efterhånden, som årene gik. NEWS fandt sin form og sit udtryk og nåede sjovt nok også større og større udbredelse, siger Ask Rostrup til TV 2.

I forbindelse med fødselsdagen har TV 2 lavet en opgørelse over hvilke dage, der rent seermæssigt har været de bedste i TV 2 News’ historie.

Målt på andelen af seere havde kanalen sin bedste dag den 5. november 2020. Her var der blandt andet minksagen og det amerikanske valg på programmet.

På listen over de dage, hvor danskerne har set mest TV 2 News, finder man også en række andre datoer i 2020, hvor corona satte den store dagsorden. Derudover har også Stormløbet på Kongressen i januar 2021 og oktoberstormen i 2013 trukket mange seere til skærmen gennem de seneste 15 år.

GALLERI: TV 2 News gemmen 15 år

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden