Sømods Bolcher fra Hofleverandørerne designer bolsjer til dronningen

Michael Søemod fra Sømods Bolcher.

Michael Søemod fra Sømods Bolcher. 

Foto: TV 2

I mandagens afsnit af TV 2-programmet ”Hofleverandørerne” lavede Michael Søemod og hans børn bolsjer til dronning Margrethes fødselsdag.

Mandag, 21. november 2016 - af Karina Didriksen

Sømods Bolcher i København har siden 1991 været kongelig hofleverandør, og i TV 2-programmet ”Hofleverandørerne” kunne seerne mandag aften opleve butikkens ansatte kreere en særlig gave til dronning Margrethe.

Danmarks regent fyldte 76 år den 16. april 2016, og i den forbindelse valgte bolsjebutikkens ejer Michael Søemod og hans to børn, Camilla og Mike, at designe et specielt, royalt bolsje.

- Vi laver bolsjer til dronning Margrethe, når vi føler inspirationen til det. Nu syntes vi, at det var på tide med en ny variant, og vi lavede en marguerit, fordi det kendetegner dronningen, fortæller Michael Søemod til BILLED-BLADET.

Få BILLED-BLADET leveret - hele sommeren
Klik her og se vores fine sommertilbud!

Dronning Margrethe kan lide alt

Dronning Margrethes specialdesignede bolsje havde en marguerit i midten, grønne striber udenpå og smagte syrligt af pære. 

- Vi har tidligere spurgt kongehuset, hvilken smag dronningen bedst kan lide, men vi har aldrig fået svar, siger Michael Søemod og fortsætter:

- Men dronning Margrethes hofdame er flere gange kommet i vores butik, og hun har sagt, at dronningen kan lide alt. 

Sømods Bolcher lavede de specielle marguerit-bolsjer af 20 kilo perlesukker, og de bolsjer, som dronning Margrethe ikke fik i gave, blev solgt i butikken på Nørregade i København i dagene op til hendes fødselsdag og i dagene efter. De sælges ikke længere i butikken.

Tredje sæson af TV 2-programmet ”Hofleverandørerne” kan ses på mandage kl. 21.25. 

Sømods Bolcher. Foto: TV 2

Sømods Bolcher.