Sofie Linde vinder helt særlig pris

Sofie Linde.

Sofie Linde.

Foto: Søren Lamberth
Tv-værten Sofie Linde bliver hædret med prisen ”Årets danske tale 2020” for sin skelsættende tale ved årets ”Zulu Comedy Galla”.

Sofie Linde skrev historie, da hun som vært på ”Zulu Comedy Galla 2020” i august stillede sig op på scenen og holdt en helt særlig tale.

Den handlede om MeToo, ligestilling, og at hun som nyansat i DR for 12 år siden blev udsat for en voldsomt krænkende oplevelse.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Talen banede vejen for en offentlig diskussion om sexisme på arbejdspladser og i organisationer, og nu bliver Sofie Linde hædret for sin skelsættende tale.

Sofie var modig

Den 10. november modtager ”X Factor”-værten nemlig prisen ”Årets danske tale 2020” ved Logograf – Den årlige konference for professionelle taleskrivere i Vartov i København. 

Juryen har valgt at belønne 31-årige Sofie Linde for modet til at bruge sin talerposition til at pege på et problem, der rakte ud over den konkrete talesituation. I begrundelsen lyder det blandt andet:

”Med denne tale manifesterede Sofie Linde sig som en person, der insisterer på at være præcis så kvindelig, som det passer hende, og samtidig blive behandlet som en ligeværdig og kvalificeret arbejdskraft. Ingen var i tvivl om hendes budskab, og ingen var uberørt af hendes måde at fremføre det på.”

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden