10. jan. 2019
Af Annemette Mikkelsen

Tæt på TV 2's tre flotte håndboldherrer

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/mortendanielclaus.jpg
Foto: Jesper Sunesen, Hanne Juul og Birger Storm
Jakobsen, Svensson og Ankerdal er i spidsen. TV 2 er klar til at byde håndboldfeberen velkommen, når VM i herrehåndbold begynder i aften. Her kan du blive klogere på TV 2’s trio.

Det bliver med et hav af velkendte ansigter, at TV 2 byder håndbold-Danmark indenfor. For VM på hjemmebane er nemlig landet. Med Morten Ankerdal i spidsen samt Daniel Svensson og Claus Møller Jakobsen som eksperter er kanalen klar til at kick-starte VM i herrehåndbold i gang. Hermed har TV 2 stillet et stærkt hold af dygtige og flotte håndboldfyre, der hver på deres felt nok skal sørge for, at vi får en underholdende håndbold VM.

- 45-årige Morten Ankerdal er for alvor trådt i faderen Steen Ankerdals fodspor. Steen begyndte som sportsreporter for TV 2 tilbage i kanalens spæde start, og Morten fulgte trop. I dag har Morten Ankerdal dækket et hav af slutrunder, og seerne er så vilde med ham, at han fem gange er blevet kåret af BILLED-BLADETS læsere som ”Årets mandlige sportsvært”.

- Morten er privat gift med den norske tidligere håndboldspiller Vibeke Nesse. Parret mødte hinanden tilbage i 2001 ved VM. De har sammen to børn, Emilie på 14 og Mikkel på 12. Familien bor i Greve.

- Morten har altid været vært på TV 2. Bortset fra en afstikker til DR i fem måneder som vært på ”Aftenshowet”.

https://imgix.billedbladet.dk/20181109_lhl9069-1.jpg
Morten Ankerdal med sine to børn, Emilie og Mikkel.
Foto: Lars H. Laursen

Daniel Svensson

- 36-årige Daniel Svensson er tidligere professionel håndboldspiller. Han har spillet i klubber i både Tyskland og Spanien. Han nåede tilmed otte kampe for det danske A-landshold.

- Den tidligere håndboldspiller har været igennem to opslidende kræftforløb, som han har skrevet bogen ”Der Er Kun Dage” om. I dag er han ovenpå igen.

- Daniel Svensson medvirkede i sæson 14 af ”Vild med Dans”, hvor han dansede med Karina Frimodt. Her opnåede de en flot tredjeplads.

- Privat danner han par med Pernille Jul, som han mødte i Aalborg på en café. Om det første møde har Daniel tidligere udtalt til BILLED-BLADET: - Det var ikke en date, det var en tilfældighed, at vi faldt i snak. Og det startede med et venskab, hvor vi turde at sætte ord på nogle problemer. Og gennem det udviklede det sig – og så blev det til en date.

https://imgix.billedbladet.dk/daniel_svensson_og_pernille.jpg
Daniel Svensson på ferie med sin kæreste, Pernille.
Foto: Privat

Claus Møller Jakobsen

- Den 42-årige Claus Møller Jakobsen er tidligere håndboldspiller. Han nåede 120 kampe for landsholdet, og han har spillet for flere spanske storklubber.

- Han blev smaskforelsket i cremedronningen Andrea Elisabeth Rudolph tilbage i 2012. I dag er de to gift. Brylluppet var en ren og skær overraskelse for de mange gæster, som troede de skulle til barnedåb ved parrets søn, Alfred.

- Claus har to børn fra et tidligere ægteskab, Oskar og Alma, Andrea har Isolde, og sammen har de sønnerne Alfred og Arthur Alias.

https://imgix.billedbladet.dk/20180131_bst_30r7306.jpg
Claus og Andrea på den røde løber til Zulu Awards 2018.
Foto: Birger Storm

Du kan i aften følge de danske håndboldherrer mod Chile kl. 20 på TV 2, hvor trioen vil stå klar til at guide dig igennem slutrunden.

Læs mere om: