21. jul. 2016
Af Casper Nielsen

TILLYKKE: Mikael Kamber fylder 49 år

Mikael Kamber
Mikael Kamber.
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
TV2 nyhedsværten Mikael Kamber kan blandt dagens begivenheder også notere sin egen 49 års fødselsdag.

Mikael Kamber blev af BILLED-BLADETs læsere kåret som årets bedste nyhedsvært i 2014. Blandt dagens mange store og små nyheder fra ind- og udland kan han også notere, at det den 21. juli er 49 år siden, han blev født.

Det foregik i Fredericia. Men Kamber voksede op på Fanø og i Esbjerg.

LÆS MERE: Mikael Kamber tilbage som nyhedsvært

I dag er han bosat på Christianshavn i København med sin kone, Anette Kamber, og deres to døtre.

Student med 11 i snit

Mikael Kamber – der blev student med et gennemsnit på 11 – kørte både gaffeltruck i en kibbutz i Israel og arbejdedede på et ski-hotel i Schweiz, før han kastede sig over journalistikken i 1992.

Siden 1998 har Mikael Kamber været ansat på har været ansat på TV2, og han rager med sine to meter også rent fysisk op som et af stationens mest driftsikre fyrtårne.

Vejen til TV2 har været varieret. Mikael Kamber var først ansat på TV2 Syd som reporter i 1993, derpå kom han til TV-Avisen. I 1998 kom han til TV2, hvor han startede på Dags Dato, og i 2006 var han med til at forberede TV2s 24-timers nyhedskanal, TV2 NEWS.

LÆS MERE: Mikael Kamber er stor fan af cirkus

Mikael Kamber har undervejs i sit arbejdsliv også været chefredaktør på Jydske Vestkysten, direktør for Syddanske Medier og mediedirektør i DR, inden han i 2012 vendte tilbage til TV2 i nyhedsvinduet.

BILLED BLADET ønsker Mikael Kamber tillykke med dagen.

Læs mere om: