5. feb. 2019
Af Lisbeth Grube

Tinka fra TV 2-julekalenderen er i gang med nye optagelser

Josephine Højbjerg som Tinka.
Josephine Højbjerg som Tinka.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
- Jeg har glædet mig så meget, siger Josephine Højbjerg, der spiller Tinka og er i fuld gang med at optage en 2’er af den populære TV 2-julekalender.

”Tinkas juleeventyr” var en megasucces, da den rullede over skærmen i 2017, og nu er optagelserne til 2'eren af den populære TV 2-julekalender i gang.

Årets nye julekalender hedder ”Tinka og kongespillet”, og de karakteristiske nissehuer er fundet frem i det fynske med Boltinggaard Gods i Ringe som base.

Jeg er meget glad

Hovedpersonen er også denne gang Tinka, spillet af Josephine Højbjerg, som netop er fyldt 16 år.

- Det er helt vildt, at vi får lov til at lave en 2'er. Fordi det var en julekalender, havde jeg slet ikke tænkt, at der var en chance for at lave mere. Så jeg er meget glad, siger Josephine til BILLED-BLADET.

Elsker jul og julekalendere

I ”Tinka og kongespillet” bliver der igen drama om tronen i nissebyen, da kongen ikke vender hjem fra en rejse rundt i Nissernes Rige. Det udløser et kongespil, hvor rigets fire regioner hver må stille med deres kandidat til tronen - og det lykkes Tinka at sikre sig en af pladserne i kongespillet. Men stærke kræfter forsøger at standse hende …

Sejrede sidste år

”Tinkas julekalender” vandt BILLED-BLADETs TV-GULD i kategorien Årets nye program, og Josephine Højbjerg er begejstret for julekalender-universet.

- Jeg har altid elsket jul og julekalendere og alt, hvad der hører til højtiden. Så jeg er meget tilfreds, siger Josephine.

Se den store reportage fra optagelserne af ”Tinka og kongespillet” i BILLED-BLADET nr. 5, der er på gaden nu.

Læs mere om: