Tirsdag, 30. marts 2021 - af Stine Ramlyng

Troels Mylenberg: Sandheden bag hans berømte bogreol

Troels Mylenberg
Troels Mylenberg
Foto: TV 2
Troels Mylenberg er indehaver af en af Danmarks mest kendte bogreoler på Thurøe. Dag efter dag sidder han klar til at kommentere politik med - hvad han selv kalder - sin bogreol som tryghedstapet i baggrunden.

Mange seere har formentlig tænkt tanken "guuud hvor har den mand mange bøger", når TV 2 igen og igen stiller om til Troels Mylenberg i privaten på Thurøe for at høre hans analyse af en given politisk situation.

Bogreolen er proppet med tykke bøger om USA's historie, biografer og politiske analyser. Selv er den 50-årige journalist ikke klar over, hvor mange bøger og store værker han egentlig har. Det afslørede han over for Christian Degn i et tv-indslag i Go'Aften LIVE på TV 2 mandag aften.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bogreol som tryghedstapet 

Til spørgsmålet om, hvor mange af bøgerne Troels Mylenberg rent faktisk havde læst lød dog det kække svar:

- Jeg har læst alle sammen - flere gange. Ej det er løgn. Det er en stor løgn. Ej, mange af dem har jeg læst gennem tiden, og det er sådan samlet ind, mange politiske bøger. Mange har jeg fået tilsendt, nogle af dem har jeg selv købt, og nogle af dem har jeg skullet læse med faglig interesse, siger han.

Det er dog ikke fordi han sidder i alle døgnets vågne timer og læser sig igennem de store politiske baskere. Bøgerne i baggrunden bruger han mere som en slags "tryghedstapet", som er god at have i ryggen, når man lige skal slå noget op, man kommer i tanker om, at en eller anden vidst også have skrevet noget klogt om, fortæller han Christian Degn.

Foto: Alex Tran

Prinsessebog fik stor opmærksomhed

Hans bogreol blev også genstand for ekstra meget opmærksomhed, da hans børn - med Troels Mylenbergs egne ord - "tog røven på ham".

Uden hans vidende byttede de nemlig en af hans bøger ud med en tyk, lyserød prinsessebog, "Disneys store prinsessebog", filmede det og lagde på de sociale medier. Historien om den politiske kommentator med en prinsessebog i bogreolen gik viralt, og hans søn Holger blev endda interviewet til radioen om episoden, fortæller Troels Mylenberg med et grin.

Se billeder fra Troels Mylenbergs skønne bolig på Thurøe i galleriet herunder:

GALLERI: Hjemme hos Troels Mylenberg (Foto: Aller Medier)

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden