5. mar. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

TV 2 udskyder stort anlagt tv-debat

Natasja Crone
Natasja Crone
Foto: Mikael Rieck
TV 2 havde inviteret partilederne til en debat om krigen i Ukraine søndag aften, men nu er programmet blevet udskudt på ubestemt tid.

Krigen i Ukraine er på alles læber i disse uger, og rundt omkring i de danske medier har man travlt med at dække de historiske begivenheder.

TV 2 har den seneste tid dækket krigen tæt og haft flere korrespondenter i og omkring Ukraine, og søndag aften havde kanalen planlagt en stor debat, hvor partilederne skulle diskutere krigen i Ukraine.

Partiledere har travlt med forhandlinger

Natasja Crone og Troels Mylenberg skulle have været værter på programmet, men fredag oplyser TV 2, at partilederdebatten er blevet udskudt.

Årsagen er, at flere partiledere alligevel ikke ønsker at debattere på nuværende tidspunkt, fordi de er i gang med vigtige forhandlinger om Danmarks fremtidige forsvars- og sikkerhedspolitik.

En vanskelig situation

- Danmark, Europa og verden står i en vanskelig situation, og vi respekterer partiledernes ønske om at aflyse debatten for nu, udtaler redaktionschef for TV 2s politiske redaktion, Mads Bisgaard, og fortsætter:

- TV 2 har stadig et ønske om at gennemføre en partilederrunde, så snart det er muligt. Netop i en vanskelig situation som denne er det vigtigt, at danskerne får mulighed for at høre de politiske lederes svar på de udfordringer, Danmark og Europa står overfor.

Det vides endnu ikke, hvornår partilederdebatten bliver sendt.

Læs mere om: