17. sep. 2017
Af af Lisbeth Grube

TV-journalisten Simi Jans kamp: Min mor ramt af uhelbredelig kræft

Simi Jan
Simi Jan
Foto: All Over
- Min mor giver ikke op så let, siger 38-årige Simi Jan, der er flyttet tilbage til Danmark for at bo sammen med sin mor under kampen mod sygdommen.
– Min mor fik nogle måneder at leve i, da hun blev ramt af uhelbredelig cancer sidste år. Så det er et mirakel, at hun er i live, og vi glæder os over hver dag, vi får sammen. 38-årige Simi Jan, der toner frem på skærmen som TV 2’s stærke korrespondent fra verdens brændpunkter, har også brug for al sin styrke privat. Hendes blot 54-årige mor er uhelbredeligt syg af tarmkræft med levermetastaser. Da hun fik diagnosen i marts sidste år, var Simi netop landet i drømmejobbet og flyttet til Istanbul med manden Allan og deres lille søn, Adam på tre år. Uden tøven rykkede trekløveret rødderne op igen og flyttede retur til Danmark.

Mor skulle ikke bo alene

– Min mor skulle ikke bo alene og kæmpe mod den forfærdelige sygdom. I første omgang flyttede hun ind på Adams værelse, og nu er vi så flyttet i hus sammen i Gentofte, fortæller Simi om familiens nye hjem, som er ved at blive renoveret, så hendes mor har fået en selvstændig afdeling med egen indgang, en dejlig have og eget køkken og bad. Det seneste halvandet år har været en barsk omgang. Moderen har været gennem flere operationer og kemobehandling, og som ældstedatter af fire tog Simi rollen som projektleder gennem hele forløbet. I flere måneder sidste år holdt Simi fri fra arbejdet.

Hun har været så sej

– Jeg var med til alle lægesamtaler og var på sygehuset konstant, for mor fik bivirkninger af kemoen og var ved at dø. Det har været kaos, men hun har været så sej. – Desværre er der dukket cancer op igen, efter scanningerne ikke har vist noget i et halvt år, så nu skal hun igennem endnu en operation. Men mor giver ikke op, siger Simi Jan, der er gået i gang med at skrive en bog om sin mor, som kom til Danmark fra Pakistan og kun var 16 år, da Simi blev født. – Hun er en fantastisk kvinde med en vild historie, som jeg meget gerne vil give videre, fastslår Simi Jan.

Læs mere om: