Fredag, 21. oktober 2022 — af Julie Lund Rosenfeldt Isen

Twist i Vild med dans kan blive afgørende: Fredag kan det ske for første gang

Vild med dans 2022
Vild med dans 2022
Foto: Hanne Juul
Et twist i aftenens ”Vild med dans” kan få stor indflydelse!

Fredag aften går Danmarks modigste dansere endnu en gang på gulvet for at imponere dommerne og seerne med deres danseevner.

Men i denne uge skal de ikke bare på gulvet én gang! Fredag aften er der nemlig dét twist, at alle par også skal danse en maratondans.

I maratondansen skal alle parrene på gulvet samtidig, og så vil dommerne undervejs i dansen bede ét par af gangen om at forlade gulvet. Derfor gælder det her for danseparrene om at kunne holde tempo, stil og trin i længst tid.

Parret, der sendes ud først, får de laveste point – og parret, der står tilbage som vinderne, vil få de højeste. Derfor kan maratondansen få stor indflydelse på aftenens resultat og på, hvem der ryger i omdans.

Natascha og Thomas samt Joel og Jenna har prøvet at være i en omdans før, mens Caspar og Malene, Cecilie og Damian samt Daniel og Asta indtil videre er sluppet.

Men fredag aften kan der meget vel komme en ny omdans-deltager, mener BILLED-BLADETs ”Vild med dans”-ekspert Lone Vandborg.

- Bookmakerne peger på, at det igen vil være Natascha og Joel, der kommer i omdans, men i aftenens maratondans er der mange ekstra point på spil, og det kan jo ændre på rækkefølgen, siger Lone Vandborg.

Derfor mener ”Vild med dans”-eksperten, at også Cecilie og Damian kan være i farezonen.

- Cecilie og Damian skal først danse en vals, som jo er en meget smuk, men også en langsom dans, og seerne har det ofte med at belønne de lidt hurtigere danse, fordi seerne nok tit er mere underholdt af fest og farver. Derefter skal alle parrene danse maratondansen, som muligvis vil ligge bedre til nogle af de andre par end til Cecilie og Damian, siger Lone Vandborg.

Hun understreger dog også, at seernes sms-stemmer jo før har reddet Cecilie og Damian fra en omdans, og at det sagtens kan ske igen, selv om det bliver sværere og sværere at undgå omdans jo færre par, der er tilbage.

I forhold til aftenens omdans mener Lone Vandborg også, at pilen kan pege på Joel:

- Joel og Jenna skal også danse en langsom dans, nemlig den svære slowfox, som det kan være svært for nydanserne at få høje karakterer i. Derfor tror jeg også, at Joel og Jenna vil være i fare for at komme i omdans, siger Lone Vandborg og fortsætter:

- Men hvis omdansen kommer til at stå mellem Joel og Cecilie, så tror jeg, at Cecilies popularitet vil sende hende videre.

Fredagens omdans bliver sæsonens sidste, da næste uges ”Vild med dans” er den særlige ”Knæk Cancer”-udgave fra Det Kongelige Teater, hvor ingen par bliver stemt hjem.

Ugen efter i semifinalen må et af parrene igen forlade konkurrencen, når dommernes og seernes stemmer er lagt sammen, men der vil ikke være en omdans.

De fire par, der klarer sig igennem aftenens program, vil altså være sikret mindst to uger mere på ”Vild med dans”-gulvet.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden