7. apr. 2020
Af Laura Dalgård Hansen

Ude af Først til verdens ende: Sådan går det nu

Lars og Ulla Gjedde
Lars og Ulla Gjedde
Foto: Heidi Lundsgaard/TV 2
Tirsdag aften sluttede rejsen for Lars og Ulla i "Først til verdens ende", men ægteparret har bestemt ikke mistet modet til at opleve verden.

Lars og Ulla Gjedde nåede desværre ikke helt til verdens ende, for tirsdag aften var de det sidste af de fem par, som nåede frem til Delfi i Grækenland i TV 2-programmet ”Først til verdens ende”.

Og desværre for ægteparret betød det, at de var elimineret fra konkurrencen nærmest før, det hele var begyndt.

Men alligevel har Ulla og Lars på 60 og 61 år haft en rigtig god oplevelse, og det har givet dem mod på mere.

- Vi har vilde planer. Vi er sådan nogle, der elsker at tage af sted med rygsækken, og vi har planer om en tur til Sydkorea. Vi vil tage rejse ned igennem landet og sejle til Japan og så rejse op gennem Japan. Når alt det her COVID-19 er overstået, skal min mand have syv-otte ugers ferie, og så gør vi det. Det er absolut planen, fortæller Ulla, der er svømmelærer, mens Lars har sit eget firma, som han bruger rigtig mange timer på.

Min mand knokler stadig

Netop hans arbejdsbyrde var den primære grund til, at ægteparret tilmeldte sig programmet.

- Det var simpelthen, fordi min mand arbejder sindssygt meget. Vi havde håbet, at rejsen kunne trække ham lidt ud af det, men det har det desværre ikke gjort. Han knokler stadig, forklarer Ulla.

Under rejsen i ”Først til verdens ende” må parrene ikke bruge mobiltelefoner eller internet, og derfor havde Lars heller ikke mulighed for at være i kontakt med sit arbejde undervejs. Det gjorde en stor forskel hos parret, der har været gift i næsten 30 år, og som har fire børn sammen.

- Jeg lærte, at da Lars ikke havde den kontakt til sit arbejde, så var han meget mere på og meget mere sammen med mig. Og det med, at man måske lige snerrer lidt ad hinanden eller bliver lidt rørt, det er ikke noget nyt. Vi er meget åbne og tætte. Der tror jeg, vi kender hinanden helt ind til benet.

Meget sjovere at rejse uden mobil

De to nåede også at få et godt kendskab til de lande, de rejste gennem, og det skyldtes ikke mindst, at de rejste uden mobiltelefoner.

- Vi er jo 60 og 61, så førhen har vi også prøvet at rejse uden mobiltelefoner og spurgt om vej i stedet for. Men vi er selvfølgelig også blevet afhængige af elektronikken, så vi har lært, at du får en anden tid og ro til dig selv og hinanden. Det med at kontakte folk og opleve, hvor hjælpsomme de egentlig er, det er fantastisk. Hvis man rejser med mobiltelefon, taler man ikke ret meget med lokalbefolkningen. Det her er meget sjovere. Jeg tror ikke, vi tager af sted uden mobiler en anden gang, men måske tvinger vi os selv til at tage mere kontakt til lokalbefolkningen.

https://imgix.billedbladet.dk/211780.jpg
Lars og Ulla Gjedde
Foto: Strong Productions/TV 2

Tog nederlaget i strakt arm

Selvom ægteparret brugte lang tid på at undersøge rejsemulighederne og spørge sig for, lykkedes det dog ikke Lars og Ulla at komme til Delfi hurtigt nok i ”Først til verdens ende”. Og da de endelig nåede frem til deres destination, var de godt klar over, at rejsen formentlig ville slutte der.

- Vi havde forberedt os på, vi kunne være nogle af de sidste, så det tog vi i strakt arm. Det var en konkurrence, vi deltog i, og i konkurrencer er der nogle, der kommer sidst. Så vi brød ikke sammen, forklarer Ulla om oplevelsen, der desværre ikke blev så lang som håbet. Til gengæld var den god, så længe den varede.

Børnene var bekymrede

Nogle af parrets fire børn var ellers lidt betænkelige ved, at deres forældre skulle være med i et tv-program.

- De har taget det meget forskellige. Den ene syntes, det var fedt, og en anden var lidt på dupperne i forhold til, at vi skulle passe på, hvad vi sagde til kameraet. Og de var da glade for, at vi kom hjem i god behold. Lidt bekymrede har de da været for de gamle, ler Ulla, der har haft en rigtig god oplevelse i programmet.

Og nu glæder hun sig til at følge de andre pars videre færd i fjernsynet. Hun synes også, det har været en interessant oplevelse at se sig selv.

- Det her været virkelig spændende og sjovt. Jeg synes, man ser lidt gammel ud. Det føler man jo slet ikke, man er, ler Ulla.

- Det har været en meget, meget positiv oplevelse med tv. Men jeg kunne virkelig godt ønske mig, der havde været vist meget mere af det, vi har set og oplevet.

Man kan følge de otte øvrige deltageres rejse mod Singapore hver tirsdag på TV 2 i ”Først til verdens ende”.

Læs mere om: