Torsdag, 6. april 2023 — af Catja Klarskov

Ups, vi er voksne: Sådan går det med Jeffs hjerte

Jeff og Mitzie Pitzner 
Jeff og Mitzie Pitzner
Foto: Story Productions/TV 2
Jeff fra “Ups, vi er voksne” har Downs syndrom og er født med en sjælden hjertesygdom. Sådan går det ham i dag.

I TV 2-dokumentaren “Ups, vi er voksne”, der skildrer hverdagen for en række voksne med Downs syndrom, oplever man flere gange, at det er noget nær umuligt for humørbomben med det smittende smil, Jeff Pitzner, ikke at lægge vejen forbi den lokale pølsebod. Det selv om Jeff er klar over, at han ikke kan tåle det.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeff er nemlig, foruden sin Downs syndrom, født med en sjælden hjertesygdom, der begrænser ham i hverdagen.

I programmet resulterer Jeffs lyst og trang til cocktailpølser og sodavand i, at hans mor, Mitzie Pitzner, er nødt til at overtage kontrollen med sin voksne søns dankort.

Handlingen huer ikke Mitzie, men alternativet er langt værre. For hvis Jeff ikke passer på vægten, kan det have fatale konsekvenser.

– Jeff har en sjælden hjertelidelse, der hedder Eisenmengers syndrom. Der er ikke særlig mange i Danmark, der har den. I korte træk indebærer den, at blodet i hans krop på et tidspunkt vil begynde at løbe den forkerte vej rundt, fortæller Jeffs mor, Mitzie Pitzner, til BILLED-BLADET.

Det er 33 år siden, at Jeff kom til verden, men dengang troede ingen, at han stadig – så mange år senere – ville have sin gang på denne jord. Kort efter fødslen fik forældrene nemlig den tragiske besked, at deres søn formodentlig ikke ville nå at fylde ti år.

Jeff har nemlig fuld pakke i alvorlige sygdomme. Foruden sin hjertelidelse og Downs syndrom, er han født med både tarmforsnævring og klumpfod, og – overraskende nok – er det sidstnævnte, der i dag udfordrer og giver Jeff de største smerter.

– Tiden har været med os. I dag findes der medicin, der holder Jeffs hjertesygdom status quo. Derfor er den heller ikke hans største udfordring, det er derimod den gigt, han har i sine fødder, forklarer Mitzie.

Indenfor Jeffs første leveår blev han opereret både i hjertet, tarmene og for sine klumpfødder. Desværre har måden, man dengang opererede klumpfødder på, gjort, at han i dag er svært plaget af gigt og smerter i fødderne.

I øjeblikket sidder Jeff derfor i kørestol, ligesom han går til akupunktør for at mindske sine konstante smerter.

Du kan se eller gense alle seks afsnit af “Ups, vi er voksne” på TV 2 Play.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden