27. mar. 2023
Af Catja Klarskov

Vennerne Nicolai og Christian fra Først til verdens ende gav deres penge til en hjemløs: Derfor brugte de af rejsebudgettet

Nicolai Klejs Madsen og Christian Vagn Uhre 
Nicolai Klejs Madsen og Christian Vagn Uhre
Foto: Nikolaj Preisz/TV 2
Vennerne Nicolai og Christian fra “Først til verdens ende” er bestemt sparsommelige. Alligevel valgte de at give penge fra deres beskedne rejsebudget til en hjemløs.

Hver en krone tæller. Det mantra lever “Først til verdens ende”-vennerne Nicolai Klejs Madsen og Christian Uhre i den grad efter. Alligevel gav de, i aftenens afsnit af rejseprogrammet på TV 2, penge til en hjemløs mand, de mødte i storbyen Atlanta.

Vennerne var netop ankommet til Atlanta, og her slog de ventetiden ihjel med en bid mad. Senere samme dag skulle de nemlig med en natbus mod 1. etapes checkpoint i New Orleans, men inden ventede et par timers tidsfordriv i den gamle OL-by.

På en trappesten mødte de en hjemløs amerikaner, og efter en sludder, lidt smil og et par knuckles spurgte manden, om vennerne mon kunne undvære en dollar eller to.

Først tog Christian tilløb til at skuffe ham, men satte hurtigt sin mad fra sig og ombestemte sig

– Selvfølgelig. Selvfølgelig, kan vi undvære 1 dollar, sagde han, hvorefter han rakte manden 2 dollars, svarende til cirka 15 danske kroner, og resterne af sin mad.

Christian og Nikolai har, ligesom de andre par, et sparsomt budget, der skal strække hele vejen fra New York til Buenos Aires i Argentina. Alligevel var de ikke i tvivl om, at gestussen var det eneste rigtige at gøre.

– Man kunne se, at det varmede. Så giver det måske noget igen til os en anden gang, siger Christian i programmet.

Vennerne har dog bestemt ikke for vane at kaste om sig med penge. Kassemester-Nicolai styrer nemlig kontanterne med hård hånd, og selv om de begge efterhånden er trætte af fed- og sukkerholdig mad, så kan der end ikke blive råd til en banen, der i mulighedernes land koster mere end en chokoladebar.

I aftenens afsnit nåede Christian og Nikolai i mål som det første par, hvorefter de fik 48 timer til at slappe af og se byen, inden kursen blev sat mod Antigua, der er 2. etapes checkpoint.

Med sig havde de fornyet energi, men også en ærgerlig besked: Det par, som kommer sidst frem til Guatemalas højland, vil blive elimineret fra konkurrencen.

Du kan følge kapløbet og de fem pars mange spændende møder og oplevelser i tredje sæson af “Først til verdens ende”, der bliver sendt hver mandag klokken 20:00 på TV 2 og på TV 2 Play.

Læs mere om: