27. okt. 2017
Af Majken Munk

Vild med dans-danser Esbern Syhler-Hansens storebror er cancer-overlever

Esbern Syhler-Hansen, Ane Høgsberg
Esbern Syhler-Hansen, Ane Høgsberg
Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
Den professionelle danser Esbern Syhler-Hansen er nærmest vokset op med sygdommen cancer, for hans to år ældre bror fik leukæmi som 2-årig.

Der er efterhånden ikke mange danskere, der ikke er berørt af den forfærdelige sygdom cancer. Derfor har TV 2, traditionen tro, dedikeret uge 43 til at knække sygdommen.

For ”Vild med dans”-debutanten Esbern Syhler-Hansen har cancer fyldt en del i hans tidlige barndom, for hans storebror fik konstateret leukæmi som 2-årig.

Nærmest opvokset på Rigshospitalet

Da Esbern Syhler-Hansen blev født befandt hans familie sig for det meste på Rigshospitalet, fordi hans to år ældre storebror fik konstateret leukæmi.

- Jeg er nærmest født og opvokset på Rigshospitalet, fordi mine forældre var indlagt med min storebror. Vi boede på Rigshospitalet i 4-5 år, fortæller han, som sammen med sin dansepartner Ane Høgsberg er gæster ved ”Vild med dans Knæk Cancer”.

Stadig berørt af sygdommen

Selv om at Esbern Syhler Hansens storebror blev kureret som 7-årig, har hans tidlige leukæmidiagnose betydet meget for hans helbred i dag.

- Han er rask. Men han er et let offer. Lige nu døjer han med forskellige former for hudkræft, fortæller danseren.

Derfor betyder det meget for Esbern Syhler-Hansen at være en del af det støttende formål, som ”Vild med dans Knæk Cancer” står for.

Læs mere om: