5. dec. 2020
Af Malan Joensen

Tv-seer var bekymret for Kvik i Matador: Her er svaret

Kvik, grisehandleren, tjener Boldt, frøken Jørgensen og maleren "Fede" i "Matador".
Kvik, grisehandleren, tjener Boldt, frøken Jørgensen og maleren "Fede" i "Matador".
Foto: Sandrew Metronome
En af de sødeste bifigurer i "Matador" er uden tvivl grisehandler Oluf Larsens hund Kvik.

Det er ikke kun de mange sjove og underfundige personager i "Matador", der er gået i tv-seernes hjerter med træsko på. Også hunden Kvik, som bor hos Oluf og Katrine Larsen har en særlig plads i seernes hjerter. Eller rettere sagt begge hundene, for i afsnit 17 må vi jo desværre tage afsked med den første hund.

I den nye bog "MATADOR" hvor en række nye historier om danskernes favorit-tv-serie dukker op, kan man blandt andet læse et brev fra Nordisk Film til en tv-seer i Lyngby, der tidligere har rettet henvendelse til selskabet, der producerede tv-serien.

Selv om man ikke kan læse henvendelsen fra seeren, kan man forstå på svaret, at det drejer sig om en bekymring for hunden Kvik.

- Vi kan godt forstå, det må bekymre Dem at høre, at Buster Larsen får en hund bare for at bruge den i TV-serien "Matador". Men pressen fortæller jo ofte kun den halve sandhed - en god historie er vigtigere. Buster Larsen har selv to hunde hjemme og er meget glad for dyr, men der er ikke tale om, at han har fået hunden Kvik.

- Den har et andet hjem, hvor man holder meget af den og ikke har i sinde at skille sig af med den. Men vi har fået lov til at låne Kvik de gange, den skal filmes sammen med Buster Larsen, og for at få et godt forhold til hunden har Buster Larsen taget sig af Kvik herude, gået tur med den og leget med den.

- Det vil sige, at Kvik er ikke anskaffet til filmen - den har bare fået en ny ven, som den af og til besøger, skriver en medarbejder fra Nordisk Film blandt andet til den bekymrede tv-seer.

- Vi håber, dette vil berolige Dem, og kan tilføje, at det ser ud til, Kvik befinder sig godt herude. For øvrigt drejer det sig kun om ca. 12 halve dage fordelt over perioden fra januar til maj, tilføjer medarbejderen i brevet, der er dateret den 6. april 1978.

Det digre værk "MATADOR" har mere end 300 illustrationer, vejer knap tre kilo og udkom i slutningen af november på forlaget Book Lab.

Læs mere om: