Mandag, 18. september 2023 — af Catja Klarskov

De største øjeblikke: Jakob Kjeldbjerg afslører sine historiske Robinson-stunder

Jakob Kjeldbjerg. 
Jakob Kjeldbjerg.
Foto: Søren Jul Lamberth
Spørger man ekspeditionsleder Jakob Kjeldbjerg er der ingen tvivl om, hvad der i hans optik har været de tre største øjeblikke i ”Robinson Ekspeditionen”.

I år er det 25 år siden, første sæson af ”Robinson Ekspeditionen” blev vist på TV3.

Sidenhen har produktionen forsøgt sig med mange forskellige tiltag for at tilfredsstille seerne, men spørger man ekspeditionsleder Jakob Kjeldbjerg er der dog ingen tvivl om, hvad der i hans optik har været de tre største øjeblikke i ”Robinson Ekspeditionen”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jakob Kjeldbjerg blev ekspeditionsleder i 2004, da han overtog programmet efter Thomas Mygind, der havde været vært siden 1998.

Korsfæstelsen

– Det største øjeblik var klart, da jeg trådte ind på ”Robinson”-scenen for første gang – korsfæstelsen på helvedesøen Gual i 2004. Her korsfæstede jeg de her 16 mennesker. Der sad jo en hel produktion, der filmede mig og tænkte: ”Gad vide om han kan, ham der som skal overtage efter den legendariske Thomas Mygind”, fortæller Jakob Kjeldbjerg til BILLED-BLADET og fortsætter:

- Der var pres på. Der nærmede vi os samme niveau som fodboldspiller til landkamp i Parken. Jeg skulle ikke lave ti svipsere, inden jeg gjorde det ordentligt. Den skulle sidde i skabet med det samme. Det var et stort øjeblik.

Da Jakob Kjeldbjerg havde sin debut som ekspeditionsleder i 2004, startede han med at korsfæste seksten deltagere.
Foto: Claus Poulsen

Robinson-bryllup

– Et andet kæmpe øjeblik var i 2004, hvor to mennesker blev gift i Cirkusbygningen under finalen. Det var Bonett Trusell og Richi Wagner, der blev gift på direkte tv under finalen af en præst fra København. Det var syret, fortæller Jakob Kjeldbjeg, der husker hele oplevelsen som stor og vild.

Parret mødte hinanden under optagelserne til ”Robinson Ekspeditionen” 2004, hvorefter de lod sig vie under finalen.

Robinson ekspeditionen 2004  - Finale06.12.2004Richard Wagner "Richie" og Bonett gift for åben skærmCD 4976-04PG *** Local Caption *** y
Finalen på "Robinson Ekspeditionen" 2004, hvor Richard Wagner og Bonett blev gift for åben skærm.
Foto: Peter Grosen

Vanvittigt stærkt tv

– Det sidste øjeblik er i 2013, da vi vender tilbage efter pausen i 2012. Her vender vi tilbage til det klassiske ”Robinson". Vi skal kunne mærke deltagerne. I en af episoderne har vi en præmie, som går ud på, at dem der er bedst til at sidde med knæene bøjet i 90 grader, de får tid med deres pårørende, som er fløjet fra Danmark til Malaysia, forklarer Jakob Kjeldbjerg, hvorefter han fortsætter:

– Det øjeblik hvor de pårørende står og kigger på de stakkels, pressede deltagere, der græder som piskede, fordi de ved, at hvis ikke de kommer blandt de første, så får de ikke tid med deres pårørende.

Den første, der røg ned, var Patrick, og hans kæreste Stella måtte derfor rejse hjem uden at komme i nærheden af ham.

– Det var vanvittigt stærkt. De pårørende var fantastiske og indstillede på, at det var sådan, det var.

Du kan se ”Robinson Ekspeditionen” hver mandag klokken 20:00 på TV3 og på Viaplay.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden