27. sep. 2022
Af Julie Nolsöe

Masterchef-dommer Dak Wichangoen med sårbar udmelding: Er jeg en dårlig mor?

Dak Wichangoen
Dak Wichangoen
Foto: Anthon Unger/Viaplay Group
Med dårlig samvittighed tog Dak Wichangoen på optagelser til Masterchef, mens hendes datter var syg derhjemme.

Kok og "Masterchef"-dommer Dak Wichangoen lever som mange andre et travlt liv, hvor både karriere og hjemmefronten skal passes og gå op i en højere enhed.

Det er dog ikke altid lige nemt at få brikkerne til at passe sammen.

Det oplevede Dak Wichangoen, som for nylig kom til at stille sig selv det hårde spørgsmål "Er jeg en dårlig mor?", da hun blev nødt til at tage på arbejde, selvom hendes 17 måneder gamle datter Lily lå syg derhjemme.

- Livet som mor og karrierekvinde skal nu sættes på prøve. Igen! De sidste 4 dage har være crazy hårdt! Et barn som har ondt, ikke i stand til at spise eller drikke og til tider har været helt utrøstelig i flere timer. Gråd, skrig og mange tårer fra vores lille Lily, lyder det fra Dak i opslaget, som BILLED-BLADET har fået lov til at dele.

Kan jeg tillade mig det her?

På trods af datterens sygdom måtte Dak Wichangoen i sidste uge afsted fra Jylland mod København, hvor hun skulle være i 4 dage for at lave optagelser til den kommende sæson af "Masterchef".

Beslutningen om at forlade hjemmet, mens hendes kæreste og faren til deres fælles datter stod alene med lille Lily, var dog langt fra let.

- Kan jeg tillade mig det her? Selvom jeg godt ved, at der er en far og folk der hjælper mig, så sad jeg stadig med knuden i maven, fortæller stjernekokken til BILLED-BLADET.

- Samtidig ville jeg også gerne gå på arbejde og ikke spilde folks tid. Man kan ikke bare finde en anden dommer, så produktionen er også afhængig af, at jeg møder op.

Vil gøre op med glansbilledet

Dak Wichangoen delte sine tanker på de sociale medier, da hun ønsker at være ærlig om, at livet som mor også byder på udfordringer, som ikke alle er åbne omkring. - Jeg havde lyst til at komme med et lille opråb, for jeg havde selv brug for at komme ud med, at man nogengange har brug for en pause fra det hele. Det er rart at vide, at man ikke er alene, fortæller Dak til BILLED-BLADET. Hun fortæller desuden, at modtagelsen af hendes budskab gik over al forventning: - Folk har været sindssygt søde. Det er bare fedt at vide, at jeg måske med mit opslag har grebet fat i kvinder, som står i samme position.
- Det er det mest fantastiske at blive mor, men hvis jeg havde vidst, at det ikke var så lyserødt, så havde jeg været mere mentalt forberedt. Datteren Lily er nu rask igen og tilbage i sin vuggestue.

Læs mere om: